CSI / Rusia

Sarkozy în genunchi în fața lui Putin: „Izolarea Moscovei nu are sens, un nou Război rece ar fi o înfrângere”

Sarkozy a mai afirmat, în discursul sau, că provocarea în această relaţie este discutarea "responsabilităţii fiecăruia". "De fiecare dată când există o neînţelegere, putem trăi în confruntare sau în dialog, în înstrăinare sau în apropiere", spune Nicola Sarkozy.

Liderul francez a optat pentru "apropiere şi dialog", subliniind că "Rusia şi Franţa trebuie să lucreze împreună". "Nu trebuie sub nicio formă să acceptăm un nou Război rece, ar fi o înfrângere şi pentru noi. Izolarea Rusiei nu are sens, cred asta cu tărie", a adăugat Sarkozy.

Vizită lui Nicolas Sarkozy la Moscova a fost anunţată în urmă cu zece zile şi include şi o întâlnire cu Vladimir Putin. Fost preşedinte al Franţei, Sarkozy este în prezent liderul opoziţiei franceze.

Întâlnirea celor doi are loc pe fondul campaniei de bombardamente lansate de Rusia în Siria şi criticată de Franţa şi Stalele Unite.

Fostul lider francez este însoţit la Moscova de o delegaţie formată din membri ai partidului sau, printre care şi unii dintre foştii săi miniştri: senatorul Gerard Longuet, fost ministru al Apărării, şi europarlamentarul Rachida Dati, fost ministru al Justiţiei.

Nicolas Sarkozy a criticat în mod repetat, în ultimele luni, politică fermă a lui Francois Hollande şi a occidentalilor faţă de Moscova, inclusiv în problema Ucrainei, fostul preşedinte al Franţei invocând "o eroare gravă care poate crea condiţiile unui nou război rece cu Rusia".

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *