Actualitate

Sat fără câini! Deputatul Ondostalco răspândește propaganda fascismului rusesc. „Masacrul din Bucea a fost înscenat de ucraineni”

În timp ce întreaga lume este șocată de crimele de război comise de armata rusă în câteva localități din Ucraina, unde zeci de cadavre au fost găsite schilodite și apoi ucise, deputatul socialist Vladimir Odnostalco postează pe canalul său de Telegram falsuri evidente că atacurile din aceste localități ar fi fost „înscenate de ucraineni pentru a cere mai mult armament de la NATO”. Deputatul este foarte activ pe canalul său de Telegram, unde distribuite chiar și în timpul ședințelor Parlamentului mesaje propagandei de la Kremlin.

Fals propagat de Odnostalco: masacrul din Bucea a fost înscenat de ucraineni

Duminică, 3 aprilie 2022, Vladimir Odnostalco a redistribuit, de pe canale anonime de Telegram, zeci de mesaje ale propagandei ruse despre masacrul din Bucea, unde cel puţin 300 de civili au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse

Mesajul central al acestor postări este că masacrul civililor ar fi fost înscenat. În calitate de „argumente”, deputatul socialist afirmă că orașul a fost părăsit de ruși câteva zile mai devreme, iar pozele cu civilii uciși au apărut mai târziu; cadavrele se află pe aceeași stradă într-o secțiune de câteva sute de metri, ceea ce ar confirma că este o înscenare etc.

„Acest video este o producție ticăloasă, concepută pentru emoțiile oamenilor care nu au văzut niciodată război sau cadavre. Este evident că trupurile au fost aduse și așezate, fiindu-le prea lene chiar să le așeze în diferite locuri sau în interiorul curților”, afirmă Odnostalco.

La fel, socialistul a distribuit falsul că în imaginile video publicate de presa străină „cadavrele se mișca” și că ucrainenii înșiși ar fi autorii masacrului: „Video-ul cu cadavrele este derutant: aici, la secunda 12, cadavrul din dreapta mișcă brațul. La secunda 30 în oglinda retrovizoare, cadavrul se așează. Corpurile din video par să fi fost așezate în mod deliberat pentru a crea o imagine mai dramatică. După ce trupele ruse s-au retras de la Bucea, Forțele Armate ale Ucrainei au supus orașul la foc de artilerie. Ceea ce ar fi putut duce și la victime printre civili. Mihail Podoliak folosește astfel de înscenări ca pretext pentru a cere arme din țările occidentale”.

Stopfals.md amintește că același mesaj precum că autoritățile ucrainene ar fi mimat masacrul de la Bucea a fost vociferat anterior de oficialii ruși, iar Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei a declarat că filmările cu civili morți au fost „ordonate” de Statele Unite, ca parte a unui complot pentru a învinui Rusia.

Citește continuarea pe stopfals.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *