Actualitate

Scrisoare deschisă. ÎPS Vladimir este rugat de preoții și credincioșii din Chișinău ca Mitropolia Moldovei să adere la Patriarhia Română

Majoritatea preoților și credincioșilor din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, au semnat o adresare către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, prin care-l roagă să inițieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Română!

Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Capitală, Pavel Borșevschi, și un grup de preoți din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei: „E momentul potrivit să reparăm greșelile istorice”.

“Scrisoarea Înaltpreasfințitului Vladimir, adresată Patriarhului Kirill pe 5 septembrie 2023, în care se afirmă că poporul nostru de origine latină nu are nimic comun cu russkii mir, ne dă curaj să credem că acum ca niciodată e momentul potrivit să reparăm greșelile istorice și să ne repunem în demnitatea furată de ocupația rusească”, se arată în scrisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nici dacă i s-ar oferi tronul patriarhal la București, nu cred că ar accepta. El a jurat credință KGB-ului și Rusiei, cum să facă așa ceva? După ce-or zdohni toți bolșevicii mai în vârstă de 50-55 de ani și vor rămâne bisericile aservite Moscovei goale, poate atunci. După canoanele ortodoxe, fiecare preot trebuie să pomenească la fiecare Sf. Liturghie săvârșită numele episcopului locului sub oblăduirea căruia se află. Dar în Gubernia Basarabia fiecare preot servitor Rusiei, îl pomenește pe Kyril. Pe mine m-a scos din sărite intr-un sat din Edinet, auzind numele imperialistului moscovit. Basarabeni, părăsiți sluga pe nume Vladimir, ce se supune criminalului moral Kyril, care îndeamnă la vărsare de sânge în Ucraina.

  2. BOR ro se supune in continuare BOR ru , asa ca nu va faceti iluzii.. analistii lor isi dau bine sama despre procesele care au fost declansate in sanul bisericii noastre odata cu inceperea fazei fierbinti a agresiunii barbare militare a rusiei in tara vecina. Deacea scrisoarea lui Vladimir doar a anticipat putin cea ce avea sa se intample inevitabil . Asa cum l-au pus candva pe Yu.Rosca in fruntea miscarii de eliberare nationala si reunire ca sa ne tie sub control , la fel ii revine un rol asemanator si lui Vladimir …

    1. Uăi cap pătrat, Biserica Ortodoxă Română este o biserică autocefală, deci NU SE SUPUNE nimănui. În relațiile interclericale este recunoscut DOAR patriarhul Constantinopolului ca „primus inter pares” (primul între egali) în raport cu ceilalți patriarhi creștin-ortodocși. Relații cu biserica rusă sunt dar reci și doar atât cât să nu fie un îngheț total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *