Politică

Se înmulțesc problemele pentru fostul președinte al R. Moldova. Familia lui Igor Dodon este suspectată că are venituri nedeclarate de peste un milion de lei

Se înmulțesc problemele pentru fostul președinte al Republicii Moldova. Familia lui Igor Dodon este suspectată că are venituri nedeclarate de peste un milion de lei. Autoritatea Națională de Integritate a constat existența unei diferențe substanțiale între averea dobândită și veniturile obținute în perioada decembrie 2016 – februarie 2020.

Conform inspectorilor de integritate, Igor Dodon ar fi ascuns venituri importante în 2017, 2018 și 2019, ceea ce a dus la crearea unor diferențe substanțiale și nejustificate, de aproape un milion si 200 de mii de lei. Actul de constatare a fost emis pe 2 decembrie.

Documentul urmează să ajungă la Judecătorie pentru procedurile de confiscare a averii nejustificate a lui Igor Dodon. Prin decizia ANI, fostul şef de stat nu mai poate ocupa funcții publice pe o perioadă de 3 ani. Decizia poate fi însă atacată la Curtea de Apel.

Vă reamintim că, pe 6 octombrie, Procuratura Anticorupție a trimis în judecată dosarul “Sacoşa”, în care Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, fapte săvârșite pe durata exercitării mandatului său de președinte al Republicii Moldova.

De asemenea, Dodon este vizat şi în cazul “Energocom”, și i se incriminează săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat. În prezent, Igor Dodon a scăpat de arestul la domiciliu, și este sub control judiciar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *