ExterneMoldovaPolitică

Secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova, despre manifestările violente de la Tibilsi: „Georgia protestează. Ucraina se apără. Moldova REZISTĂ”

Secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Andrei Spînu, a venit cu un punct de vedere vizavi de confruntările violente din fața Parlamentului din Georgia.

„Georgia protestează. Ucraina se apără. Moldova rezistă. Oameni buni, integrarea europeană e calea țării noastre. E unica soluție pentru pace, siguranță, prosperitate, respect pentru oameni și grijă pentru fiecare cetățean. Tot ce azi ne pare greu și complicat, mâine va fi ușor pentru copiii noștri”, a subliniat acesta, scrie Ziarul Național.

Menționăm că marți seara, în fața clădirii Parlamentului din capitala Georgiei, au izbucnit confruntări violente. Poliția a intervenit în forță împotriva mulțimii care protesta față de un proiect de lege copiat după legislația represivă a regimului de la Kremlin. Proiectul obligă organizațiile neguvernamentale să se înregistreze ca „agenți străini”, dacă mai mult de 20% din finanțarea lor provine din afara țării.

De asemenea, manifestanții consideră că legea restrânge libertatea de exprimare și se opune aspirației Georgiei de a fi primită în Uniunea Europeană. Totodată, protestatarii afirmă că prin adoptarea unei asemenea legi se urmărește revenirea Georgiei în sfera de influență a Moscovei.

Ulterior, zeci de protestatari au fost arestați, iar poliția afirmă că și câțiva din agenții săi sunt răniți.

Aflată în vizită în Statele Unite, președinta Georgiei, Salome Zourabișvili, s-a declarat de partea manifestanților și a precizat că va respinge legea, dacă va fi adoptată. Dar parlamentul poate trece peste refuzul ei. „Este o zi neagră pentru democrația Georgiei”, afirmă un comunicat al Ambasadei SUA la Tbilisi.

SUA urmăresc îndeaproape evoluția situației din Georgia, a anunțat Departamentul de Stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Georgia nu și-a recăpătat încă demnitatea și onoarea ,slugile rușilor încă spurcă conducerea statului ! Georgia trebuie să meargă spre Europa ,nu înspre taigaua ruso mongolă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *