Politică

Ședința de judecată privind prelungirea arestului preventiv pentru Dodon – amânată

Instanța a luat o pauză în examinarea demersului procurorilor privind prelungirea măsurii preventive de arest la domiciliu în privința lui Igor Dodon. El care a sosit la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, împreună cu avocații săi, a anunțat că ședința de judecată va fi reluată miercuri, la ora 09:30.

Menționăm că Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală (dosarul Kuliok), trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, dar și pentru depășire a atribuțiilor de serviciu în dosarul Energocom, a declarat jurnaliștilor că organul de urmărire penală ar urmări să-i interzică prin instanță să mai discute cu presa, scrie Replicamedia.md.

Procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc a declarat că a prezentat instanței probe suplimentare, „care confirmă în mod indubitabil necesitatea de a fi prelungită măsura preventivă, însă așa cum scrie în lege și anume cum scrie în Codul Penal. Cu toate interdicțiile, deoarece legea este egală pentru toți și pentru toți trebuie să fie aplicată. Nu trebuie să fim selectivi, dar echidistant, imparțial și obiectiv la fiecare caz așa cum dictează circumstanțele urmăririi penale”.

De asemenea, acuzatorul de stat a mai spus că instanța a considerat că urmează să le acorde dreptul avocaților lui Dodon timp pentru a lua cunoștință cu aceste probe și urmează să continuăm să examinăm acest demers.

Iarmaliuc a refuzat să facă precizări privind probele prezentate în instanță, motivând că sunt vizate persoane implicate în urmărirea penală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *