Actualitate

Șefa PA: „Noi estimăm că în câteva săptămâni dosarul va fi trimis în judecată, în privința Marinei Tauber și a Partidului ȘOR”

Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, susține că dosarele în care este vizat deputații Marina Tauber și Partidul ȘOR ar putea ajunge în judecată în decurs de câteva săptămâni. Această estimare a fost făcută de către acuzatorii de stat, după ce vineri, 26 mai, în plen Marinei Tauber i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, potrivit Deschide.md.

„Ofițerii de urmărire penală și procurorii și-au terminat treaba. Avocații, învinuita și cei din partidul ȘOR vor avea timp ca să ia cunoștință de materialele din dosar, să depună cereri și demersuri. Noi estimăm că în câteva săptămâni dosarul va fi trimis în judecată, în privința Marinei Tauber și a Partidului ȘOR. Există învinuiri aduse persoanei fizice Marina Tauber și persoanei juridice – Partidul ȘOR, care are reprezentant legal. Ca urmare, dacă va fi condamnată persoana juridică Partidul ȘOR, el ar putea să fie lichidat. Iar Marina Tauber, ca persoana fizică, riscă închisoare și amendă”, a menționat Drăgălin, în cadrul unor declarații la presă, la Parlament.

Potrivit acuzatorului-șef, în cadrul procedurilor de urmărire penală a fost utilizat suportul Serviciului de Informații și Securitate, pentru filaje și investigații special, ca să fie obținute probele necesare în dosar. În privința banilor și a bunurilor puse sub sechestru, Veronica Drăgălin a menționat că soarta acestora se va decide, la fel de către instanță de judecată, odată cu sentința care va fi luată de către magistrați.

Vă amintim că deputata Partidului Politic „Șor” Marina Tauber, vizată în două cauze penale, a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Parlamentul a aprobat vineri, 26 mai, prima cerere înaintată de către procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *