Politică

Șefa Procuraturii Anticorupție anunță: Dosarul Partidului „Șor” urmează să fie transmis în judecată

Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat urmărirea penală în privința Partidul „Șor” și a Marinei Tauber, iar dosarul urmează să fie trimis în judecată, a declarat șefa PA, Veronica Dragalin, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Noi am sesizat Curtea Constituțională cu privire la probele acumulate pe parcursul acestor investigații, până la urmă Procuratura Anticorupție n-a participat la acest proces, dar am văzut și eu decizia Curții Constituționale. (…) Nu sunt expert în drept constituțional, dar din punctul de vedere al legislației penale, Procuratura Anticorupție consideră că sunt suficiente probe ca să fie trasă la răspundere penală persoana juridică Partidul „Șor” și ca urmare această persoană juridică poate fi lichidată prin procedură penală”, a declarat Veronica Dragalin.

Vă amintim că luni, 19 iunie, magistrații Curții Constituționale (CC), au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți

De asemenea, Ministerul Justiției va desemna o Comisie care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din Registrul de Stat al persoanelor juridice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *