UE / Nato

Șeful NATO: „Ar trebui să ne așteptăm la vești proaste din Ucraina”

Deși forțele ucrainene au avut multe succese, punând în dificultate armata rusă, războiul este acum într-un impas, în ciuda contraofensivei ucrainene. „Sunt victorii importante, chiar dacă nu au mutat linia frontului”, declară Jens Stoltenberg.

El subliniază importanța continuării sprijinului pentru Kiev „în momente bune ca și în cele proaste”. Un apel care răsună în timp ce occidentalii dezbat detaliile viitorului ajutor trimis Ucrainei. Jens Stoltenberg încurajează statele membre să crească producția de muniție.

El regretă, de asemenea, lipsa de colaborare între țările europene în ceea ce privește industriile lor de apărare și îi îndeamnă pe europeni să depășească interesele lor naționale.

„Nu suntem în măsură să colaborăm atât de strâns pe cât ar trebui”, spune el. „Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât războiul se va încheia mai repede”, conchide el.

La rândul său, Vladimir Putin a semnat un decret de creștere a forței armatei ruse. Ca rezultat, 170.000 de soldați suplimentari se vor alătura forțelor ruse. O creștere care ar trebui făcută pe baza unui angajament voluntar și nu prin mobilizare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Problema arata in felul urmator: singurele tari care au un interes direct in inaintarea rusilor in Ucraina sunt Romania, tarile baltice, Polonia, eventual RM (de care nu bag mana in foc, intrucat jumate voteaza continuu cu rusii). In rest, cum e Ungaria, care are interesul sa fie de partea lui Putin in speranta unui sprijin in problema maghiara, apoi gaze, centrala atomica si ce mai au iei in cap, Austria care lucreaza cu rusii pe partea bancara, Germania care spera la reluarea petrolului si gazelor ieftine din Rusia, pe restul tarilor europene le cam doare undeva ca se extinde Rusia in Ucraina sau in RM. Trebuie sa vedem realitatea, anume ca Romania care ar avea interes imediat. Insa, Romania are o mare problema: are un presedinte si un prim-ministru destul de slabi. Acestia nu sunt foarte vocali si bataiosi pe scena politica europeana sau mondiala. Dupa parerea mea, ar fi trebuit ca in fiecare luna Johannis sa fi mers la Kiev, cu sprijin moral daca nu altceva. Ar fi trebuit sa se duca personal sa stea de vorba cu Putin, sa il intrebe ce vrea. Era obligatoriu ca Johannis sa mearga la Putin, sa intre peste el, chiar daca acesta nu dorea sa il primeasca. Cu siguranta ca s-ar fi putut intelege cu Putin. Si acest lucru trebuia facut demult, inca de la inceputul mandatului lui Johannis. Dar ce sa faci, daca avem un presedinte slab de-a binelea…. Vad ca Ciolacu s-a dus la Washington, pt ca vrea sa candideze. Dar nici Ciolacu nu e bun de presedinte intrucat este prea moale si nu va face fatza functiei. Profilul presedintelui ar trebui sa fie unul bataios, care sa aiba initiativa in relatia cu Putin, cu Victor Orban, cu Erdogan. Era obligatoriu la Johannis sa mearaga la Erdogan in urmatoarea secunda in care Erdogan a facut acele declaratii, dar Johannis nu a miscat un deget, atat de slab a fost…..

  2. Johannes è o scula pentru marele puteri ale lumii ! Nidecum un presedinte all Romaniei ca sa apere interesele aceste tari !!!

  3. Johannes è o scula pentru marele puteri ale lumii ! Nicidecum un presedinte all Romaniei ca sa apere interesele aceste tari !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *