Externe

Șeful Pentagonului va vizita vineri Israelul

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va vizita vineri Israelul pentru a se întâlni cu liderii israelieni și pentru a-și exprima sprijinul față de țara atacată de gruparea teroristă Hamas.

Se așteaptă ca Austin să se întâlnească cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu ministrul apărării Yoav Gallant și cu membri ai cabinetului militar israelian pentru a discuta despre planificarea și obiectivele operaționale ale Israelului, precum și despre nevoile de asistență în materie de securitate ca răspuns la atacul Hamas.

“Acesta este un semnal destul de clar al profunzimii angajamentului SUA față de securitatea Israelului. Ne ajustăm și monitorizăm în mod continuu poziția noastră în regiune pentru a ne asigura că suntem pregătiți să sprijinim apărarea Israelului”, a declarat Pentagonul.

“Statele Unite susțin fără echivoc apărarea Israelului și transmit un avertisment tuturor actorilor care se gândesc să profite de acest conflict și de acest război pentru a escalada violența. Doar două cuvinte: ‘nu'”, a precizat departamentul.

Ministerul american al Apărării a precizat, de asemenea, că va continua să răspundă prompt la solicitările israeliene de apărare aeriană, artilerie, muniție și arme de precizie.

Reamintim, joi, secretarul de stat american Anthony Blinken a sosit la Tel Aviv și l-a asigurat pe premierul israelian de sprijinul Washingtonului.

Blinken a declarat că SUA vor continua să lucreze pentru a se asigura că niciun jucător nou nu se va alătura luptei împotriva Israelului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *