CSI / RusiaExterneRăzboi

Șeful unui departament din guvernul de la Moscova a murit în Ucraina: A fost mobilizat fără experiență și trimis imediat pe front

Şeful unuia dintre departamentele guvernului de la Moscova, Alexei Martinov, a murit pe 10 octombrie în Ucraina, despre aceasta a anunțat redactorul-șef adjunct al canalului Ria Novosti, Natalia Loseva, preluată de Meduza și Kommersant.

Astfel, potrivit surselor citate, Martinov avea 28 de ani și fusese mobilizat fără să fi avut vreo experiență militară.

„Mobilizat pe 23 septembrie. În tinerețe, a slujit în regimentul Semionovski (unde doar se fac marșuri). Zero experiență de luptă. A fost trimis pe front aproape câteva zile mai târziu. A murit eroic pe 10 octombrie”, a declarat Loseva.

Ea l-a numit pe Martinov „șeful unui departament din guvernul de la Moscova” și „prieten și coleg” al prietenilor săi apropiați, subliniind că tânărul nu avea experiență de luptă.

De asemenea, Loseva a publicat și o fotografie de la morgă, în care data morții lui Martinov este 10 octombrie. Jurnalista nu a oferit detalii despre circumstanțelor morții oficialului mobilizat.

Radio Liberty nu a reușit să găsească o confirmare disponibilă public a informațiilor că Alexei Martinov este șeful unui departament din guvernul de la Moscova, iar Kommersant a scris că bărbatul era șeful departamentului Primăriei din Moscova în Guvernul Rus.

Vă amintim că pe 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială” pentru continuarea războiului pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit lui Putin, cetățenii rezerviști sunt supuși conscripției, iar prioritate este acordată celor care au experiență de luptă. În plus, înainte de a fi trimiși pe front, mobilizații trebuie să urmeze o pregătire adecvată.

Activiștii pentru drepturile omului raportează în mod regulat încălcări ale regulilor de mobilizare anunțate de către autorități și că mulți dintre cei mobilizați nici măcar nu sunt supuși examinărilor medicale.

Joi, s-a aflat oficial despre primii cinci ruși mobilizați care au murit în timpul luptelor din Ucraina. S-a dovedit că au fost transferați în prima linie fără nicio pregătire, relatează Libertatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *