InternaționalRăzboi

Șeful unui oraș ocupat de ruși în regiunea Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină capcană

Liderul instalat de ruși în orașul ucrainean Mykhailivka din partea controlată de Rusia a regiunii Zaporojie a fost ucis marți într-un atentat cu mașină capcană, a declarat un oficial din administrația regiunii susținută de Rusia, notează The Guardian.

Vladimir Rogov, membru al administraţiei regionale din Zaporojie, specifică pe contul său Telegram că Ivan Suşko, desemnat de ruşi ca şef al administraţiei locale din Mihailovka, a fost grav rănit, după explozia unei bombe ce îi fusese plasată sub maşină şi a decedat la scurt timp după aceea la spital.

Mihailovka este o localitate cu 11.000 de locuitori.

Acesta este ultimul dintr-o serie de colaboraţionişti desemnaţi în administraţiile locale de trupele ruse în zonele ocupate din Ucraina care îşi pierde viaţa, transmite Agerpres.

În regiunea vecină Herson, şeful adjunct al oraşului Novaia Kahovka a fost împuşcat mortal la domiciliul său în 6 august, aminteşte agenţia de presă citată.

Astfel, potrivit unor media ucrainene, în eliminarea acestora ar fi implicată rezistenţa ucraineană din teritoriile aflate sub ocupaţia rușilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *