Actualitate

Separatistul Krasnoselski i s-a PLÂNS lui Kozak că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu dorește să discute cu el

Potrivit unui comunicat de presă făcut public de așa-zisa administrație prezidențială de la Tiraspol, interlocutorii „au subliniat importanța reluării imediate a dialogului direct dintre Tiraspol și Chișinău, au remarcat necesitatea unei reglementări politice cuprinzătoare a conflictului”, transmite ziarulnational.md.

Kozak și liderul nerecunoscut Krasnoselski au vorbit despre importanța reluării procesului de negociere în format „5+2”. În acest context, Krasnoselski i-a atras atenția lui Kozak că „la apelurile scrise repetate adresate conducerii R. Moldova” nu a primit niciun răspuns privind reluarea dialogului. Cei doi au discutat și despre „problemele interacțiunii transnistreno-ruse”.

„Ca și până acum, ele se bazează pe consistența contactelor și a cooperării multidirecționale”, mai este arătat în comunicat.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat recent că toate discuțiile cu cei de la Tiraspol trebuie purtate de pe poziția potrivit căreia R. Moldova este un stat integru și suveran.

„De pe poziția că forțele armate străine trebuie luate de aici, de pe poziția că armamentul, munițiile, care nu pot fi utilizate sau care pot fi transportate, să fie scoase de aici, de pe poziția că se respectă Constituția și legile R. Moldova. Iată de pe pozițiile acestea și vom purta discuții în formatul „5+2” și cu cei care vor să ne ajute pentru a găsi o soluție în reglementarea acestui conflict. El nu se reglementează peste noapte, cum își închipuie unii, dar aceasta nu-i reglementare, aceasta-i cârpeală, care îți creează alte probleme.

Da, nouă o să ne mai ia timp, da, pentru asta noi trebuie să consolidăm instituții pe malul drept, da, pentru asta trebuie de fiecare dată să intervenim hotărât atunci când se încalcă drepturile omului. Ați văzut câtă isterie au ridicat cu acele plăcuțe de înmatriculare, întâmplarea face că, după ce s-au oprit excepțiile, ca să zic așa, lumea vine la acele două centre de eliberare a numerelor neutre. Da, lumea vine, aplică, își schimbă”, a punctat Grosu.

De asemenea, spicherul a mai spus că Maia Sandu nu are ce discuta cu separatistul Krasnoselski și sunt șanse spre zero ca o întâlnire dintre cei doi să aibă loc.

„Eu nu prea îmi imaginez cum să… Adică, eu nu văd motivul ca o astfel de discuție să aibă loc, adică ce să discute dna președintă? Există Biroul de Reintegrare, în curând o să fie acolo un nou conducător”, a conchis Igor Grosu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *