Economie

Serbia poate, Moldova nu. Guvernul Serbiei limitează prețurilor la alimentele de bază și la combustibili

La ședința din 30 iunie, Guvernul Serbiei a adoptat hotărârea prin care se prelungește limitarea prețurilor la alimentele de bază – făină, ulei de floarea soarelui, carne de porc, zahăr și lapte.

De asemenea, Guvernul Serbiei a prelungit până la 31 iulie valabilitatea hotărârii prin care se limita prețul derivatelor petroliere.

“Prin hotărârea de limitare a prețului alimentelor de bază, atât la producători cât și în comerțul cu ridicata și cu amănuntul, actualele prețuri nu pot depăși nivelul prețurilor de la 15 octombrie 2021” – se menționează în comunicatul Guvernului Serbiei și se adaugă că prețurile au fost limitate, avându-se în vedere că prețul materiilor prime și de producție sunt în continuare ridicate.

Guvernul Serbiei a hotărât și interzicerea temporară a exportului de motorină pentru a evita dispariția de pe piață a acestui produs. De asemenea, se subliniază că din cauza creșterii prețului produselor petroliere și pentru menținerea stabilității macroeconomice și puterii de cumpărare a cetățenilor, precum și pentru a se asigura aprovizionarea neîntreruptă a pieței cu combustibili, s-a luat decizia de a se reduce cu 20%, în perioada 1-31 iulie 2022, a accizelor la derivații petrolieri.

Guvernul Serbiei a adoptat și hotărârea de limitare temporară a prețului gazelor naturale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *