Internațional

Serbia: Un mort și doi răniți în urma unor confruntări între migranți în centrul Belgradului

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne sârb, au fost două ciocniri, ambele survenite într-o zonă din apropierea stației de cale ferată unde migranții au ridicat o tabără.

‘Astăzi, pe strada Kamenicka din Belgrad a avut loc o confruntare între migranți, în care au fost folosite cuțite. O persoană a murit în urma rănilor, în timp ce o alta a fost rănită și transportată la urgență’, se mai menționează în text.

Ulterior încă o persoană a fost rănită la cap și în zona abdomenului în urma unei alte confruntări survenite în același perimetru.

Conform comunicatului menționat, până în prezent au fost arestați cinci migranți care au luat parte la aceste confruntări, asupra lor fiind găsite cuțite. Ministerul de Interne sârb nu precizează însă ce a provocat incidentele. Potrivit presei, persoana decedată este un afgan.

În urma închiderii rutei balcanice, folosite de migranții veniți mai ales din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în vestul Europei, în Serbia au rămas blocați circa 6.000-7.000 de migranți, majoritatea fiind pakistanezi și afgani, care, spre deosebire de sirieni, de obicei nu primesc azil în statele Uniunii Europene. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *