Justiție

Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de bagaje neînsoțite să nu accepte produsele alimentare interzise în statele UE

Serviciul Vamal reiterează obligativitatea respectării de către transportatori a prevederilor legale naționale și internaționale.

„Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE.

Pornind de la cele relatate, Serviciul Vamal intervine cu recomandări către transportatorii de bagaje neînsoțite: să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.).

Menționăm, că identificarea mărfurilor și bunurilor interzis, ,ca rezultat presupun creșterea timpilor de control și sancționarea persoanelor implicate în procesul de transportare.

Astfel, recomandăm consultarea în prealabil a cerințelor ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană, indicate în Regulamentul (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019”, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Vă amintim că miercuri seara, la vama Albița, au avut loc proteste. Mai mulți șoferi susțin că sunt terorozați din luna noiembrie 2022. Moldovenii fiind coletarii nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați sa tranziteze punctul vamal cu pachete fără ca acestea sa aibe însoțitor.

Ulterior, cu o reacție a venit și Serviciul Vamal, unde a reiterat obligativitatea respectării prevederilor legale naționale și internaționale.

„Potrivit informațiilor obținute de la omologii din România, acțiunile de control sunt desfășurate în scopul prevenirii și neadmiterii transportării bunurilor și mărfurilor interzise conform legislației UE”, se menționează în comunicatul emis de Serviciul Vamal.

De asemenea, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de bagaje neînsoțite: „să respecte prevederile legislației UE și anume să nu admită transportarea produselor alimentare ce nu se permit (produse lactate, carne, ouă, etc.), să respecte limita cantitativă la produsele permise, dar și să nu transporte mărfuri și bunuri prohibite (arme, droguri, explozive, etc.)”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *