Tendințe

Sfaturi de top pentru îngrijirea părului de la profesioniști

O podoabă capilară de invidiat este rezultatul unei munci constante și o investiție de timp, energie, dar și resurse financiare. Totuși, specialiștii au câteva recomandări despre îngrijirea parului la îndemâna oricui. Vrei să ai un păr sănătos și frumos cu eforturi minime? Află din recomandările despre par si ingrijirea lui ce urmează.

Alege corect șamponul pe care îl vei utiliza

Deși din ce în ce mai des vedem sfaturi despre cum ingrijim parul în care șamponul e ignorat cu desăvârșire sau trecut undeva pe locul zece al priorităților, acest lucru este greșit. Alegerea unui șampon îți poate garanta câteva lucruri importante:

– O curățire eficientă a părului – în dependență de tipul de păr pe care îl ai, șamponul poate fi moale sau dur. De exemplu, în cazul părului cu exces de sebum, poți alege un șampon care să detoxifice scalpul și să elimine senzația de îngrășare. Dacă ai părul extrem de uscat, atunci un șampon cu particule de mătase sau cu ulei de argan poate fi de-a dreptul salvator, deoarece va curăța eficient foliculii părului fără a-l trauma.

– Păstrarea intactă a culorii, în cazul părului vopsit – femeile care au părul vopsit știu cât e de dificil să păstrezi culoarea intactă mult timp, fără să i se schimbe nuanța sau să apară reflexii noi. Șamponul funcționează, în acest caz, ca o barieră între culoare și spălarea propriu – zisă. Prin urmare, șamponul destinat părului vopsit trebuie să aibă un agent de protecție a culorii și să curețe în profunzime, dar moale.

Sfatul nr. 1 al specialiștilor: în alegerea șamponului e să optezi pentru produse profesioniste. Acestea au o compoziție bine structurată, gândită, iar formulele de acțiune sunt adaptate de către specialiștii. Atenție mare, însă, la șampoanele care se pot folosi zilnic sau nu.

Nu exclude balsamul și masca

Știm că ritmul vieții e extrem de alert și că uneori trebuie să fugi repede la o întâlnire cu prietenii sau la muncă, dar părul tău va avea de suferit dacă treci peste etapa de hrănire cu un balsam și cu o mască. Aceste două produse sunt complementare în acțiunea lor, deoarece balsamul dă o hrănire instant după șamponare, iar masca revitalizează și oferă nutriția corectă părul.

Sfatul nr. 2 al specialiștilor: dacă nu ai timp să folosești produse cu aplicare îndelungată, atunci poți opta pentru produse instant, cum ar fi balsamul fără clătire și masca expres. Acestea au un efect rapid, dar eficient, hrănind și protejând foliculii părului.

Nu uita de produsele de styling

De cele mai dese ori, uităm cu desăvârșire că părul nostru trebuie îngrijit și atunci când îl coafăm, deoarece atunci el suportă factori externi agresivi: pieptănatul, uscarea cu phoenul sau utilizarea ondulatorului.

Sfatul nr. 3 al specialiștilor: din rutina ta de îngrijire nu trebuie să lipsească astfel de produse precum: sprayul de termoprotecție, crema pentru bucle și uleiul pentru capete. Acestea vor crea o barieră de protecție și vor reducere considerabil trauma părului.

Alege corect gadgeturile de styling

Un pas important despre cum sa iti ingrijesti parul ține și de alegerea corectă a gadgeturilor de styling.

Sfatul nr. 4 al specialiștilor: alege gadgeturile necesare (uscătorul de păr, ondulator și placa) doar din materiale calitative, de la producători de încredere. Acestea neapărat trebuie să aibă regimuri setate de alege a pragului de încălzire sau răcire.

Vrei să decizi corect cum iti ingrijesti parul? Alege produse pentru ingrijirea parului la prețuri avantajoase și dmeocratice în cel mai mare Mall online Elefant.md și bucură-te de un păr sănătos care radiază strălucire.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *