Femeia

Silueta după dietă (I)

Eşti fericită că hainele preferate îţi vin foarte bine? Pentru ca ele să nu ajungă din nou în şifonier, TU trebuie să-ţi revizuieşti comportamentul alimentar! Şi cum talia de viespe se menţine doar cu sacrificii, iată care sunt regulile pe care trebuie să le respecţi pentru ca greutatea ta să fie ţinută sub control.

REGULI DE BAZĂ

1. Cântăreşte-te la fiecare două zile, la aceeaşi oră din zi, preferabil după toaleta de dimineaţă.
2. Bea doi litri de lichide pe zi.
3. Respectă orarul şi numărul meselor din timpul dietei.

Aceste reguli trebuie respectate, deoarece, după un regim alimentar pe care l-ai urmat şi care a dat rezultate, metabolismul e destul de fragil. Dieta, chiar dacă a fost eficientă, inversează procesele metabolice. De aceea, în primele trei-patru săptămâni din momentul în care ai atins greutatea propusă, trebuie să-i oferi organismului o perioadă de graţie. Pentru a te menţine în formă, prima recomandare e să faci constant mişcare, chiar mai multă decât atunci când ai ţinut dieta. Poţi să mănânci alimentele pe care le mâncai şi în timpul dietei, dar fără să mai respecţi restricţiile de cantitate din perioada regimului. Nu mânca niciunul dintre alimentele pe care le-ai evitat pe durata dietei. Aceste restricţii şi reguli trebuie respectate cel puţin trei săptămâni după dietă. Dacă la o lună de la încetarea dietei nu ai acumulat niciun kilogram în plus, înseamnă că eşti pe calea cea buna şi poţi savura aproape orice.

Ce poţi să faci?

Ai voie să mănânci o bucăţică de ciocolată pe zi, iar o data pe săptămână – una dintre mâncărurile interzise în perioada dietei. Ocazional poţi gusta şi câte un pahar de alcool, iar cafeaua de dimineaţă o poţi îndulci cu zahăr.

Evită riscurile

Uită de alimentele care au un indice glicemic ridicat – zahăr, bomboane şi pâine albă. Nu mânca nimic din ceea ce se poate cumpăra pe stradă sau este gata preparat. Chiar dacă nu ai timp prea mult pentru gătit, încearcă să îţi prepari singură mâncarea. Dacă nu respecţi un stil de viaţă sănătos, dacă nu monitorizezi ce şi cât ai pus în farfurie, există riscul ca în câteva luni să recuperezi tot ceea ce ai pierdut prin dietă, ba chiar să adaugi şi ceva în plus.

(Va urma) 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *