Actualitate

Simptomele anemiei și alimentele care ne ajută să scăpăm de ea

Simptomele sânt: dificultăți de respirație, oboseală extremă, paloare, durere toracică, stare de confuzie, dureri de cap și infecții frecvente.

Pentru a scapă de anemie, poți include în dieta zilnică aceste alimente care îți ameliorează considerabil condiția medicală.

Spanacul: această populară legumă cu frunze verzi ajută la prevenirea anemiei. Este o mare sursă de calciu, vitaminele A, B9, E și C, fier, fibre și beta-caroten. Acesta ajută la îmbunătățirea stării de sănătate generală a organismului.

Roșiile conțin vitamina C și licopen: Vitamina C ajută la absorbția mai ușoară a fierului în organism. Ele sânt, de asemenea, bogate în beta-caroten și vitamina E.

Ouăle: Alimentele cu o mulțime de antioxidanți, precum și alimente bogate în proteine,cum ar fi ouăle, ne ajută să beneficiem de vitaminele necesare. Ouăle conțin substanțe nutritive dietetice cu foarte puține calorii. Un ou mare conține aproximativ 1 mg de fier, care prevede circa 7% nutrienți admiși. Consumul regulat de ouă ajută la construirea articulațiilor puternice și a oaselor.

Pâine intergală din cereale: O felie de pâine de cereale se spune că conține aproximativ 6% din fierul necesar zilnic organismului. Este o bună sursă de fier non-hem și ajută la lupta deficitului de fier din corp.

Fasolea: Toate soiurile de fasole conțin sursă mare de fier, dar trebuie să le prepari în mod corespunzător pentru a obține beneficii. Fasolea conține acid fitic care blochează absorbția fierului. Cel mai bun mod de a reduce conținutul de acid fitic este să se înmoaie fasolea peste noapte în apă caldă înainte de a le găti.

Când vine vorba de fierul pe care îl luăm din fasole,soia ajunge în fruntea listei. Doar o ceașcă de soia fiartă îți oferă jumătate din necesarul zilnic recomandat de acest mineral. În plus,soia este un aliment cu un conținut scăzut de grăsime și are multe proteine care ajută la diminuarea anemiei.

Nucile sânt o sursă bună de fier și ajută la stimularea cu ușurință a nivelului de fier din organism.

Mierea este un alt aliment ca sursă bogată de fier. Conține aproximativ 0,42 mg de fier în 100 de grame de miere. Mierea conține și cupru și magneziu, care ajută la creșterea hemoglobinei.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *