Finanţe

Sistemele de plată electronică – subiect al unui seminar internaţional la Chişinău

Seminarul este organizat de Banca Mondială în cadrul programului PEMPAL, Comunitatea practicienilor din domeniul trezoreriei. Programul îşi concentrează activităţile sale asupra soluţionării problemelor de mare interes profesional pentru statele membre, inclusiv reformarea sistemelor de gestionare a finanţelor publice. Potrivit organizatorilor, în majoritatea ţărilor în curs de modernizare un aspect important al reformelor îl constituie introducerea în Trezorerie a sistemelor moderne de gestionare a informaţiilor financiare, informează serviciul de presă al Ministerului Finanţelor.

Mai mulţi membri ai comunităţii din cadrul Programului şi-au exprimat interesul de a avea o întâlnire la care s-ar discuta problemele legate de utilizarea tehnologiilor informaţionale în operaţiunile de trezorerie. Republica Moldova a fost aleasă ca locaţie dat fiind faptul că utilizarea sistemelor de plată electronică şi aplicarea semnăturii digitale pentru operaţiunile de trezorerie este mai dezvoltată decât în alte ţări participante la seminar.

În deschiderea seminarului ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa a menţionat că, “toţi ne aflăm în procesul de reformare a managementului finanţelor publice, iar schimbul de experienţă este un factor determinant care contribuie la succesul reformei. Experienţa specialiştilor noştri este una de succes şi noi o putem împărtăşi cu alte state. De asemenea consider că, echipa noastră va învăţa din experienţa furnizată de reprezentanţii altor ţări”, a specificat ministrul.

Echipa Băncii Mondiale a prezentat o imagine de ansamblu a reformelor de modernizare a trezoreriei în ţările membre pe baza informaţiilor actualizate, precum şi exemple concrete din Slovacia şi Turcia, despre punerea în aplicare a Sistemului Informaţional de Management Financiar (SIMF).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *