Sport

Snooker: Robertson, primul australian campion la Masters

In varsta de 29 ani, Robertson l-a invins in finala disputata la Alexandra Palace din Londra pe englezul Shaun Murphy, scor 10-6, dupa un meci pe care l-a dominat in permanenta.

Primul joc al finalei a fost castigat la mare lupta de Robertson, insa Murphy a trecut la conducere dupa urmatoarele doua frame-uri reusind break-uri de 65, respectiv 102 puncte.

Fulgerul de la Antipozi a raspuns cu un break de 103 puncte si astfel prima repriza a finalei se incheia la egalitate (2-2).

La reluare fiecare din cei doi jucatori a castigat cate un frame, insa Robertson a fost mai atent in finalul sesiunii si a profitat de micile erori aparute in jocul lui Murphy.

Australianul a castigat ultimele doua jocuri ale sesiunii inaugurale si practic din acel moment finala s-a rupt.

Murphy a redus din diferenta prin castigarea primului joc din sesiunea finala, dar Robertson si-a adjudecat rapid urmatoarele trei frame-uri, astfel ca scorul a ajuns la 8-4 la pauza dintre reprize.

S-a facut chiar 9-4 la un moment dat dupa un break de 76 de puncte reusit de Robertson. Pus in situatia de a nu mai avea ce pierde, Murphy a jucat totul pe cartea atacului si a revenit la 9-6 in urma a doua jocuri fara punct pentru Robertson.

Dupa ce si-a tras sufletul in fotoliu, australianul a revenit si incheiat conturile finale cu un break de 70 de puncte in fata baietelului sau Alexander.

Campion mondial in 2010, Robertson castiga pentru prima data in cariera Mastersul, turneu pe care si l-a dorit foarte mult dupa cum a declarat imediat dupa incheierea meciului.

Robertson devine astfel primul jucator australian ajuns intr-o finala de Masters si totodata primul campion de la Antipozi.

Australianul a ajuns in urma acestui succes la noua titluri in cariera din noua finale disputate.

La Masters, turneu care se bucura de participarea primilor 16 jucatori ai clasamentului mondial, nu se acorda puncte in ierarhia World Snooker, insa invingatorul a plecat acasa cu un cec in valoare de 150.000 de lire sterline. Finalistul s-a multumit cu jumatate din aceasta suma.

Desi eliminat in faza optimilor de finala, englezul Ronnie Osullivan a reusit performanta de a incheia turneul cu cel mai mare break. Acesta a fost reusit chiar in partida pierduta, scor 2-6, in fata lui Judd Trump. Pentru aceasta Racheta va primi un bonus de 15.000 de lire sterline.

Sursa: Onlinesport.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *