Sport

ŞOC în fotbalul românesc: Rapid RETROGRADATĂ din Liga I

TAS a dat astăzi verdictul în cazul contestaţiei făcută de Concordia Chiajna în cazul rămînerii Rapidului în Liga 1. Gruparea giuleşteană a fost retrogradată, iar în locul ei va reveni Concordia Chiajna, anunţă portalul gsp.ro.

Concordia Chiajna în Liga I

Decizia TAS, punctul 3, scrie clar: "Federaţia Română de Fotbal este somată să recalifice şi să înregistreze Concordia Chiajna în Liga 1, în locul echipei Rapid".

Primele zvonuri privind decizia TAS au venit din partea lui Ionuţ Chirilă, cel care a declarat în jurul orei 13:00 pentru Fanatik: "Sînt fericit! Atît pot spune. Chiajna e în prima ligă, Rapid nu mai e”, a spus tehnicianul, însă oficialii rapidişti, în frunte cu Marian Cristescu, au negat cu vehemenţă informaţia. Apoi, Gazeta a aflat că gruparea ilfoveană a primit mail cu înştiinţarea la 11:55, TAS somînd Federaţia să o retrogradeze pe Rapid.

Chiajna va juca împotriva Vasluiului şi a Viitorului

Conform deciziei TAS, cele două partide pe care le-a disputat pînă acum Rapidul se vor anula, iar Chiajna urmează să evolueze cu Vaslui şi cu Viitorul. Liga Suporterilor Rapidişti a anunţat că, în condiţiile în care meciul cu Steaua, de mîine, nu se mai dispută, clubul roş-albastru a sistat vînzarea biletelor pentru derby.

Astăzi, Marian Rada i-a anunţat pe jucătorii rapidişti că pot pleca acasă după antrenamentul din această după-amiază. În mod normal, giuleştenii trebuiau să intre în cantonament în această seară.

Istoricul cazului

Concordia Chiajna a depus un memoriu la TAS imediat după înfrîngerea cu Rapid din barajul pentru menţinerea în Liga 1, acuzînd că giuleştenii nu au drept de joc pentru Liga 1. Imediat, TAS a deschis un proces, permiţînd Rapidului să joace provizoriu în Liga 1, dar astăzi trebuia să dea decizia finală.

TIMPUL.MD via GSP.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *