Politică

Socialistul Țîrdea, REVOLTAT de faptul că autoritățile R. Moldova promovează prin intermediul spectacolului „Dosarele Siberiei”, adevărul despre deportările staliniste și atrocitățile comise de regimul sovietic în Basarabia

Socialistul Bogdat Țîrdea se declară revoltat de faptul că autoritățile Republicii Moldova promovează, prin intermediul spectacolului „Dosarele Siberiei”, adevărul despre deportările staliniste și atrocitățile comise de regimul sovietic în raport cu gospodarii basarabeni, transmite Ziarul Național.

Într-o postare în limba rusă pe canalul său de Telegram, făcută publică în ziua în care se împlinesc 82 de ani de la primul val al deportărilor din Basarabia, când peste 20 000 de basarabeni au fost ridicați, în zorii zilei de 13 iunie 1941, de la casele lor și duși forțat în Siberia de către sovietici, Țîrdea consideră că promovarea acestui spectacol al Teatrului Național „Mihai Eminescu” în mai multe localități din Republica Moldova ar fi o acțiune de rusofobie.

„Ministerul Culturii organizează spectacole gratuite în toată R. Moldova pe cheltuiala bugetului de stat. Spectacolul se numește „Dosarele Siberiei”. Acest lucru este raportat cu plăcere de deputatul PAS, Marcela Nistor. Pentru asta s-au găsit milioane de lei de la bugetul de stat”, s-a revoltat deputatul prorus.

„Nu există bani pentru indemnizații de Paște acordate pensionarilor, dar există pentru arme și spectacole de propagandă și de promovare a urii față de URSS, Rusia și ruși”, a mai scris acesta.

Vă amintim că Teatrul Național „Mihai Eminescu” organizează, până pe 6 iulie curent, Turneul memoriei cu spectacolul-document „Dosarele Siberiei”, un spectacol comemorare a tentativelor de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Turneul a început la Casa de Cultură a municipiului Ungheni și va continua pe 13 iunie la Bălți, pe 14 iunie la Hâncești, pe 20 iunie la Edineț, pe 21 iunie la Cimișlia, pe 5 iulie la Rezina și la Chișinău pe 6 iulie.

Intrarea la spectacole este gratuită.

Spectacolul „Dosarele Siberiei” are la bază memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Spânu-Cemârtan și ale lui Ion Moraru, basarabeni care au fost victime ale deportărilor sovietice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. „Nu există bani pentru indemnizații de Paște acordate pensionarilor, dar există pentru arme și spectacole de propagandă și de promovare a urii față de URSS, Rusia și ruși” – corect: conducerea s-a decis sa investeasca in viitor, nu in trecut.

  2. Acestuia demult trebuia sa ii fie retrasa cetatenia RM (este nascut in afara RM si este pro rus daca nu chiar agent al rusilor din ce se zice prin targ)

  3. Tirdea imbecilul acesta trebuie de pus la puscarie cu toata satra lui de socialisti ,comunisti vinzatori si tradatori de tara, pupincuristi Mongoloizilor!!!

  4. Țârdea ăsta își cunoaște adevărații părinți?
    După mutră are o ascendență asiatică, vreun soldățoi murdar din Kamceatka s-o fi combinat cu o colhoznică beată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *