Justiție

Șoferul care a lovit cu mașina doi bicicliști lângă Stăuceni, va sta încă 30 de zile în arest preventiv

Șoferul care i-a lovit pe campionul şi vicecampionul Republicii Moldova la ciclism, lângă Stăuceni, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Astfel de decizie a fost luată marți, 21 martie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorului. Bărbatul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

„Până în prezent, învinuitul nu și-a manifestat dorința de a conlucra cu anchetatorii. Nu a făcut declarații, în proces a intervenit un alt avocat, urmează să înainteze o cerere către procuror, pentru a da declarații suplimentare, referitor la producerea accidentului”, a spus procurorul Gheorghe Bivol, scrie Jurnal.md.

Potrivit procurorului, șoferul nu avea dreptul să urce la volan, în contextul în care acesta avea interdicția temporară de a conduce un automobil

„În ziua în care a avut loc accidentul, dreptului lui de a conduce mijloace de transport era suspendat prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel din 9 martie, 2020”, a mai declarat procurorul.

Vă amintim că doi copii pe biciclete, ambii în vârstă de 12 ani, au fost tamponați de către un automobil în localitatea Stăuceni.

Potrivit Poliției, accidentul a avut loc marți, 21 februarie, la ora 16:45.

Imediat, la fața locului s-au deplasat Poliția și un echipaj de urgență medicală. Copiii, care se deplasau cu bicicletele pe carosabil, ambii echipați corespunzător, au fost loviți de către un șofer de 48 de ani, care se afla la volanul unui automobil de marca ”Opel”.

Din păcate, pe 25 februarie, biciclistul Valerian Railean în vârstă de 12 ani, a decedat pe patul de spital.

Despre decesul biciclistului a anunțat chiar tatăl acestuia, pe o rețea socială, care spune că fiul său a încetat din viață în puțin după ora nouă dimineața. Celălalt băiat rămâne în continuare internat în spital.

Menționăm Asociația de Cicliști din Moldova a cerut autorităților să intervină și să creeze condiții pentru bicicliști, cea mai mare necesitate fiind pistele. Autoritățile afirmă că nu există suficienți bani pentru a crea condiții bicicliștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *