Social

Șoferul care a spulberat cu mașina doi cicliști la Stăuceni și-a recunoscut parțial vina

Șoferul care a spulberat cu mașina doi copii cicliști pe șoseaua de lângă Stăuceni și-a recunoscut parțial vina, scrie Jurnal.md.

Acesta a declarat în instanță că trecea de pe o bandă pe altă și nu i-a observat pe cei, minori, care se deplasau pe acostament.

Până la următoarea ședință de judecată șoferul va sta în penitenciar pentru a nu putea influența martorii, au spus procurorii.

La ședința de astăzi au venit și reprezentanții Asociației de Cicliști, care au susținut familiile celor doi minori accidentați, dintre care unul a murit. Ședința de judecată în cazul accidentului de la Stăuceni va fi examinată în procedură generală.

Vă amintim că la 22 februarie, un șofer în vârstă de 48 de ani, a spulberat doi cicliști minori la Stăuceni, unul dintre care ulterior a decedat la spital.

De menționat că bărbatul este învinuit de încălcărea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, fapt ce a dus la decesul unei persoane. Mai exact, bărbatul, fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, intenționat s-a urcat la volanul unui automobil, după care s-a pornit spre Stăuceni. În timpul deplasării, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic și a lovit doi cicliști de 13 ani care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție, transmite Deschide.md.

Astfel, în rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital.

La începutul lunii aprilie, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *