ExterneRăzboi

Soldații ucraineni au capturat unul dintre „dinozaurii” ocupanților ruși

O fotografie distribuită de soldații ucraineni arată că au capturat un tanc T-62, unul dintre „dinozaurii” rușilor, cel mai probabil în timpul ofensivei din Harkov.

Imaginea a fost redistribuită de Ukraine Weapons Tracker, administratorii acestei pagini care monitorizează luptele din Ucraina notând sarcastic că „ultima fortăreață a căzut”.

Tancul pare într-o condiție decentă, dată fiind vechimea sa (el a intrat în serviciul armatei sovietice în 1961) și faptul că a asistat la lupte. De asemenea, soldații ucraineni par să fi „botezat” turela vehiculului de luptă, ceea ce sugerează că el ar putea fi într-o stare suficient de bună pentru a fi folosit împotriva forțelor ocupante, transmite Hotnews.

Numeroase fotografii și înregistrări video distribuite în ultimele zile pe rețelele de socializare arată numărul uriaș de vehicule, echipamente și muniții abandonate de ruși în timpul retragerii haotice din Harkov, ministerul britanic al Apărării notând în ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina că acestea erau esențiale pentru stilul de război pe care armata rusă încearcă să îl poarte, relatează sursa citată.

„O astfel de abandonare evidențiază retragerea dezorganizată a unor unități rusești și, probabil, deficiențe locale de comandă și control”, explică analiza oficialilor militari de la Londra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *