Politică

Solidaritate „po găgăuzki”. Pro-rușii din Găgăuzia se roagă la Moscova să primească gaz mai ieftin decât restul moldovenilor

În Găgăuzia dominată de pro-ruși a demarat un proces de colectare a semnăturilor de la locuitorii regiunii, pentru o adresare către prim-ministrul Federației Ruse. Inițiativa aparține organizatorilor acțiunilor de protest din autonomie.

„Rezoluția adoptată la proteste a fost înregistrată de Comitetul Organizatoric, care a anunțat conducerea Găgăuziei că în autonomie a demarat procesul de colectare a semnăturilor de la oameni pentru o adresare către Guvernul Federației Ruse în vederea revederii prețului la gaz pentru Moldova”, a anunțat unul dintre organizatori, Vadim Șinik.

Dodon l-a rugat pe Putin să scumpează gazul. „Daca sărăcesc moldovenii, PSRM câștigă puncte electorale”

Găgăuzii îi voi cere lui Mișustin să revadă contractul pe gazele naturale dintre Gazprom și Moldova, iar dacă acesta nu va putea fi renegociat, semnatarii cer gaze naturale mai ieftine măcar pentru locuitorii autonomiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Draga dle. Klaus Werner Johannis, eu propun ca gazele mandrului popor gagauz sa le platim tot noi, romanii. Ieftine-neieftine, ele costa bani. Iar bani Romania are, in cel mai rau caz mai vindem niste paduri, ape, terenuri agricole ceva. Fiindca Romania e datoare sa dea Moldovei/Gagauziei tot ce incape. E drept ca nu stie nimeni dece e datoare, dar se pare ca este.

  1. Nesimțirea de sorginte sovieto-moscălească și prostia pură e la loc de cinste în Găgăuzia și în anumite zone ale RM. Ăstora oricât le-ai da, le dai degeaba, ei știu una și bună maskva, maskva, rassia, rassia.

  2. Voi si romanilor romani sunteti in stare sa nu le dati nici aer.
   Mergeti la proteste antimasca, antivaccin, antipresedinte, ca doar asta stiti, asta puteti. Nu-l uitati pe mirele tuciuriu, el va e vedeta.

   1. Ei, dan, important e ca voi moldovenii stiti si puteti mai multe! Voi si spartanii, legendele istoriei… Cat despre “mirele tuciuriu”, mai interesant mi se pare mirele vostru rosu, fost psdinte, pe care inca maine l-ati realege, daca ati putea.

 2. De ce nu?
  Sa se puna moldovenii cu romanii cur la cur si le dea gaze ieftine, mai ales celor care involbureaza apele. Or sa o intrebe pe distinsa bolsevica care pretindea ca stie de unde “ies gazele” – poate sa le fie de folos….

 3. Oare îndrăznește cineva de dincolo de Prut să viseze că românii chiar vor accepta vreodată vreo reunire de orice fel cu astfel de specimene separatiste din RM?Nu vă îmbătați cu apă rece.Până ce RM nu își va face ,,curățenie” în propria ogradă,din toate punctele de vedere,refuz să cred că cineva poate fi atât de naiv (România sau UE în general) încât să se lege la cap cu asemenea corcituri care sunt nult mai rele ca rușii în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *