Social

Sondaj: Peste 36% de cetățeni ar vota Unirea cu România, iar circa 27% vor aderarea la NATO

În cazul în care cetățenii Republicii Moldova ar urma să aleagă între Uniunea Europeană și Uniunea Economică Eurasiatică, condusă de Rusia, majoritatea ar vota aderarea la UE. Datele se regăsesc într-un sondaj prezentat WatchDog.MD, trasnmite Deschide.md.

Astfel, pentru aderarea la marea familie europeană ar vota 53,5%, în timp ce pentru UEE – 23,8%.

De asemenea, 36,2% din cetățenii Republicii Moldova ar vota Unirea cu România.

Ce ține de aderarea la blocul militar NATO, opțiunea respectivă este susținută de circa 27% din respondenți.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-26 ianuarie pe un eșantion de 1001 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3,1%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Sondajul acesta arata cat de inapoiati sau prsti sunt moldovenii. Ei nu pricep ca UE nu difera de NATO. Nu pricep ca nu poti fi in UE fara sa fii in NATO. Nu exista UE fara NATO. Asta pt ca tarile din UE sunt si in NATO. Atunci, cum pot spune moldvenii ca vor in UE, dar nu vor in NATO ? Nu are sens, pt ca moldovenii nici nu inteleg ce sunt cele doua institutii. Si mai e ceva, care prostii de moldoveni iarasi nu pricep. Daca Ucraina intra in UE, deci si in NATO, Moldova va fi incercuita de UE si NATO. Automat, cu intrarea Ucrainei in UE si NATO, va fi fortata si Moldova, fie ca vrea, fie ca nu vrea, prin pozitia geografica in care se gaseste. Prostii prostilor moldovenii. Acest sondaj arata tocmai aceast prostie CRUNTA !

  1. Deci 53% nu voteaza unirea cu romania …Asta arata clar cat de homo sovieticus sunt astia. In UE nu vor intra nici in 30 de ani…Muntenegru si Albania stau din 2010 si tot nu intra. Cererea de aderare a fost admisa pe fond emotional, atat..

   1. Acum la ordinea zilei nu este Unirea. Ea a fost în 1859 și 1918. Acum în prim plan este RE-Unirea/Reîntregirea/Reunificarea Neamului daco-românesc. Turcia e membră NATO, dar nu și membră a UE. Acum se cere mulră Carte de lecturat pentru a face sondaje..provocatoare. Vorba lui Eminescu, parafrazat – e usor a face sondaje când nu ai nimic adevărat, util și plăcut de comunicat. Vorba lui Socrate

   2. Daca ti se par putin , gandeste-te ca sunt de 3-4 ori mai multi decat acum 10 ani. Nu mie-e clar daca sondajul a curins si diaspora. La cat de mare este diaspora moldoveneasca , daca nu i-a cuprins mi-e ca datele sunt subevaluate in ceea ce priveste sprijinul pentru Unire/Reunire si Nato.

    1. Flavian..diaspora moldoveneasca este in rusia. In ue nu au vize si drept de munca decat ff putin…Aia ce s-au stabilit in occident sau romania, nu-i mai interseaza de RM…

  2. @mama Mai informează-te.O țară poate face parte din UE dar nu și din NATO.Vezi cazul Cipru.Este țară membră UE dar nu și NATO

    1. LUDVWIG!!ai dat exemple dar care nu se “potriveste” cu r. molotova!! TOATE TARILE DIN EST CARE AU FACUT PARTE DIN FOSTUL TRATAT DE LA VARSOVIA AU DEVENIT MEMBRE UE DUPA CE AU DOST PRIMITE IN NATO!! stii de ce?? simplu!!! ptr. ca ACESTE TARI NU SANT RECUNOSCUTE LIBERE DE RUSIA CARE IN ORICE MOMENT POT INCEPE O ACTIUNE CA IN UCRAINA!!! ue primeste in ue tarii cu granite sigure,recunoscute de vecini ,toate marile puteriale lumii(deci si de rusia)!!!

     1. si iti amintesc ca noua romaniei ne-au cerut sa recunoastem granita cu ucraina si nu avem vreo problema cu ea, altfel nu ne primesc in nato si in ue!!! cu R. MOLDOVA NU NE-AU CERUT A FACUT_O ULTERIOR MADAM MERCHEL LA SOLICITARILE LUI DODON , SI A ALTOR COZII DE TOPOR!!! BASESCU A SEMNAT UN ACT CARE NU ESTE TRATAT DE FRONTIERA PTR, CA L=A OBLIGAT MERKEL, DAR NU l-a APROBAT IN PARLAMENT !!! NEMTII SI-AU DAT SERMA CA NE CEREAU PREA MULT DUPA CE AM CEDAT UCRAINEI!!! SI ASTFEL NOI AVAM NEVOIE DOAR DE ACCEPTUL MOSCOVEI ptr. reunire, CA IN REST TACIT TOTI AR ACCEPTA O REUNIRE!! AMINTESC CA SI REUNIFICAREA GERMANIEI S=A FACUT DUPA ACCEPTUL MOSCOVEI(GORBACIOV A ACCEPTAT)!!!

  1. Nu , zana mica , 27% din total , nu dintre cei care vor Unirea!Pe de alta parte 36% par putin dar nu ar trebui sa uitam ca acum 10 ani erau sub 10 % , chiar sub 5 daca nu ma insel. Lucrurile se misca! Am si eu o intrebare , sondajul i-a cuprins si pe cei din diaspora sau doar pe cei ce locuiesc in Moldova ( 2.6 milioane din vreo 4 pe total , din cate stiu)? Daca nu a cuprins si diaspora , tare mi-e ca lucrurile arata si mai rau pentru rusi si muma lor , Rusia.

 2. Vai de curul vostru1Daca nici acum n-ati inteles care va e interesul ,chiar ca sunteti prosti!Stati dracu cu maliga si jinul vostru!

 3. După câtă pomană bagă România în curu maldaivanilor, după cât război bagă rassia în Ucraina și după tot ce se face de către UE și NATO ca să sprijine calicia numită moldovistan uite ce „frumos” arată sondajele: bă noi nasul din curu rușilor nu-l scoatem și pace. Acolo ni sîmțîm noi cel mai ghini cî rusu dacî o zîs cî ni furî ni-o furat, dacî o zîs cî ni deportezî ni-o deportat, dacî o zîs cî ni omoarî ni-o omorît. Păi cum sî nu-l iughești pi rus??? Nu-i el fratili nostru???

 4. Sondam, sondam, pana ni kkm! Vorba aia: tara arde si baba se piaptana… Lasa ca poate vor face rusii unire, fara sondaje.

 5. INTREBAREA CARE AR TREBUI PUSA ESTE URMATOAREA: VRETI SA INTRE MOLDOVA IN UNIUNEA EUROPEANA SI SA SE UNEASCA CU ROMANIA?
  PENTRU CA DE FAPT INTRAREA IN EU ESTE DE FAPT SI UNIREA CU ROMANIA…

  1. Nu e așa. Așa vor pas-ii să pară dar NU e așa. Unirea cu România presupune dispariția subiectului de drept internațional RM și extinderea automată a jurisdicției române, UE și NATO pe teritoriul ce acum își spune RM.
   Pentru intrarea în UE ca stat independent a RM, România va fi obligată (așa cum a făcut Grecia cu Macedonia) să condiționeze aderarea de schimbarea numelui, altfel un porkon ceva se obrăznicește și cere el ceva „drepturi istorice”. E devreme de discutat, RâMa nu intră în UE nici în următorii 30-50 de ani, dar la o eventuală posibilitate reală de aderare de sine-stătătoare ar trebui condiționată schimbarea numelui.
   Variante sunt destule, probabil Moldova de Est va fi cea mai apropiată.

   1. Daca se ajunge aici Republica Moldoveneasca Basarabia ar fi mai potrivit decat Moldova de Est. “Moldoveneasca” ar arata originea si ” Basarabia ” nu ar lasa nici un dubiu asupra identitatii.Pericolul este real si anume daca vom continua sa evoluam separat in loc sa ne unim , vom deveni in cateva generatii ( 2-300 ani , ceea ce la scara istoriei este NIMIC) doua popoare inrudite dar diferite. Cel mai mare pericol este cand sunt doua popoare diferite dar inrudite care impart o istorie comuna pana la un punct. Nu cred ca trebuie foarte multa imaginatie ca sa vedeti ce se poate intampla: vedeti ce se intampla intre rusi si ucrainieni , ce s-a intamplat intre sarbi , croati si bosniaci care si astazi vorbesc o singura limba comuna-limba sarbo-croata.Daca croatii existau ca trib separat si acum 1000 de ani , bosniacii nu sunt decat o creatie ocupatiei otomane. Bosniacii nu sunt alceva decat sarbi , croati si nu in ultimul rand valahi ( catre reau foarte muti pe-acolo) care au trecut la Islam.

 6. Austria e in UE, nu in NATO; Suedia si Finlanda sunt in UE, nu sunt inca in NATO; Norvegia si Regatul Unit sunt in NATO, nu sunt in UE. R. Moldova Orientala poate sta linistita; nu o s-o bage nimeni cu forta nici in UE, nici in NATO. Cei 52,2% pot sta si ei linistiti. Nu va exista nicio reunire facuta cu forta. Exista insa si reversul: s-ar putea ca R. Moldova Orientala sa ajunga sa-si doreasca ea asta, dar sa dea de niste porti inchise.

  1. Nu este exclus. Numarul moldovenilor care vor Unire creste , dar cam lent si numarul celor din Romania care vor Unire scade. Din fericire tot lent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *