Rețeta zilei: Spaghete cu ciuperci
Ingrediente:
– 200 g spaghete
– puțină sare
– trei linguri de ulei
Sos:
– o ceapă
– o cutie conservă ciuperci champinion
– o cutie pastă de tomate (420 g)
– o roșie mare
– 1/2 ardei roșu gras
– două linguri ulei de măsline
– frunză de țelină (un fir mic)
– 1/2 linguriță oregano
– sare, piper
Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu sare, când dă în clocot se pun spaghetele și trei linguri de ulei (uleiul are rolul de a nu le lăsa să se lipească între ele), se fierb opt-zece minute.
Se pregătește sosul pentru spaghete: se curăță ceapa, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei două-trei minute, după care se pun ciupercile, ardeiul, roșia și frunza de țelină (dă un gust super-bun, dar să nu fie prea mult).
Ciupercile se scurg de apa din cutie și se toacă și ele sau cel mai bine se taie mărunt (eu le-am tocat pentru a evita comentariile juriului). Se toacă și roșia decojită, ardeiul roșu și frunza de țelină.
Se amestecă toate, se condimentează cu sare, piper și puțin oregano, iar la final se pune pasta de tomate. Se lasă să dea două-trei clocote, după care se pun spaghetele scurse de apă în sos, se amestecă bine toate.
Se pot servi atât calde, cât și reci. Poftă bună!
Timpul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!