Opinii și Editoriale

Spune nu „familiei tradiționale”

Eu am crescut într-o familie tradițională și la moment fac parte tot dintr-o familie tradițională. Prin familia tradițională înțeleg – un cuplu, cu copii care se respectă, se iubește și nu aplică niciodată violența asupra membrilor familiei sale. Însă conceptul meu de „familie tradițională” diferă de conceptul din societatea noastră. Familia tradițională, pe care chipurile o promovează Dodon, mă duce cu gândul la tradițiile noastre misogine, mai ales din zonele rurale. În familia tradițională moldovenească este normal ca bărbatul să se mai îmbete din când în când, să mai ardă câte un pumn soției sau copilului, pentru că de, este nervos și trebuie să se descarce. Familia tradițională moldovenească, în mare parte, încă crede în maxima: „Femeia nebătută e ca o casă nemăturată”. Personal, mă declar total împotriva acestui concept de „familie tradițională”. După mine, violența nu trebuie să încapă sub nicio formă în însăși conceptul de familie, tradițională sau netradițională.

Recent, președintele „tuturor” a declarat că este președintele tuturor, în afară de homosexuali. Să înțeleg că este și președintele pedofilului de la Bălți (despre care am scris mai sus), și președintele lui Stanislav Florea (cel care a violat 17 paciente și își tot amână sentința prin curți de apel), președintele taților care își omoară copiii în bătaie ș.a.m.d. Am înțeles deja că Dodon nu este un președinte al homosexualilor, însă dacă tot este un președinte al alcoolicilor, misoginilor, violatorilor și ucigașilor, aș vrea să-i transmit ceva: Domnule Dodon, comunitatea LGBT este ultimul lucru care trebuie să-l deranjeze pe un promotor al familiei tradiționale. Dacă chiar vreți să apărați familia tradițională din Moldova, aveți o listă întreagă de pericole reale: migrația masivă a părinților și lăsarea copiilor de izbeliște; violența din familie; alcoolizarea populației; lipsa de reacție a clerului (așa-numiții părinți spirituali ai comunității) în cazurile de omoruri și violuri groaznice; lipsa locurilor de muncă; incapacitatea tinerilor de a-și procura o casă și refuzul total de a crea o familie din această cauză. Vă adresez o întrebare deschisă: Ce părere aveți despre violatori, ucigași, bărbați violenți și despre imposibilitatea tinerilor de a crea o familie aici? Mai important, ce veți întreprinde ca să rezolvați aceste probleme pe care le-am enumerat mai sus, dacă tot susțineți familia tradițională?

Am impresia că nu voi primi niciun răspuns la această întrebare. Mai mult, am impresia că dacă în Moldova vreo 70 de procente din populație s-ar declara homosexuali, atunci Dodon ar merge în fruntea marșului LGBT, cu un curcubeu cât panglica record a sfântului Gheorghe. Dacă tot sunteți homofobi și violenți, nu vă mai ascundeți după concepte de care nu vă pasă deloc, de genul familiei tradiționale. Nu fiți ipocriți, spuneți pe față: nu-mi plac homosexualii, îi urăsc și vreau să-i omor pe toți. Așa veți fi cel puțin sinceri. La întrebarea când organizați un marș anti-viol mulți homofobi îmi ripostează: păi, violatorii nu organizează marșuri și pride-uri. Un argument mai mârșav și amoral cred că nu poate exista. Voi chiar veți fi ok cu violurile până violatorii nu vor organiza un marș? Violul este o crimă ilegală, care se pedepsește prin lege (în orice caz ar trebui să se pedepsească). Dragostea consensuală între două persoane de același sex este un lucru absolut normal și legal. Să nu vezi nicio diferență între viol și homosexualitate, înseamnă să fii sau prost, sau ipocrit, sau ambele. Așa că da – mă declar împotriva familiei tradiționale, pentru că familia voastră tradițională e plină de brute, retarzi, agresori și criminali. Atât timp cât „familia tradițională” va însemna viol, omor, bătăi, agresări și misoginie, voi fi împotriva acestui concept de familie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *