PoliticăSpre UE

Statele Uniunii Europene sunt solidare cu aspirațiile Republicii Moldova, declară Nicu Popescu

Statele Uniunii Europene sunt solidare cu aspirațiile Republicii Moldova, a declarat miercuri, ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu, după întrevederea cu un grup de ministre și secretare de stat pentru afaceri europene aflate în vizită la Chișinău, transmite Moldpres.

Astfel, potrivit sursei citate, astăzi, la Chișinău se află o delegație a doamnelor ministru și secretari de stat reprezentante în Consiliul Afaceri Generale al UE din Austria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria. Doamnele au venit în țara noastră pentru a celebra apartenența Moldovei la familia europeană și pentru a sprijini eforturile de promovare a egalității de gen.

”Aceasta vizită a reprezentatelor a opt state partenere este un mesaj puternic de susținere a țării noastre în parcursul european. Și împreună astăzi subliniem importanța egalității de gen care este o valoare fundamentală. Această vizită vine și în contextul situației dificile în care se află regiunea dar și țara noastră ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Războiul a consolidat și mai mult dorința noastră de a duce Republica Moldova în lumea liberă și în marea familie europeană”, a declarat Popescu.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a trecut în revistă realizările Republicii Moldova și a precizat că se lucrează intens pentru implementarea recomandărilor UE.

”Datorită sprijinului partenerilor noștri, în ultimul an am reușit să asiguram calmul pe teritoriul nostru, acum obiectivele noastre sunt clare – pregătirea Moldovei pentru negocierile de aderare”, a mai adăugat Popescu.

Totodată, doamnele din delegația europeană s-au arătat impresionate de efortul depus de autoritățile din Republica Moldova dar și de locuitorii țării noastre în procesul de gestionare a fluxului de refugiați și au catalogat Republica Moldova drept o țară mică cu inimă mare. De asemenea, ele s-au mai arătat convinse că locul Moldovei este în UE și au asigurat autoritățile că le vor oferi suportul în procesul de aderare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *