Eveniment

Știri pe scurt. Start la încălzire

Speriați de frigul de afară, edilii au dat dispoziția de eliberare a agentului termic în coloanele de încălzire ale imobilelor din Chișinău. Racordarea tuturor consumatorilor la reţeaua de agent termic va dura 4-5 zile. La fel ca și în anii trecuți, familiile cu venituri mici vor beneficia de compensaţii nominative din partea primăriei, în valoare de 40% din costul facturii pentru căldură.

Pregătiți de deszăpezire

80.000 de tone de material antiderapant, 20.000 de tone de sare tehnică, 477 de autospeciale și 120 de utilaje moderne, dotate cu sisteme de monitorizare prin satelit sunt pregătite pentru deszăpezirea drumurilor naţionale în acest an. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor anunță că, în acest an, materialul antiderapant va conține o concentrație de sare tehnică de 50%. Sistemele de monitorizare prin satelit vor supraveghea procesul de utilizare a tehnicii rutiere la executarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor naţionale pe timp de iarnă, pentru supravegherea principalelor drumuri fiind instalate și 43 de camere video.

Semne bune pentru recolta 2013

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare susține că recentele precipitaţii au creat condiţii favorabile pentru o bună recoltă de cereale în anul viitor. Vasile Bumacov a dat asigurări agricultorilor că statul se va achita la timp de toate subvenţiile şi ajutoarele promise, informează MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii a spus că până la această dată fermierii moldoveni au reuşit să însămânţeze 285 mii de hectare cu grâu, ceea ce constituie 95% din suprafaţa planificată.

Ziarul „Capitala” ar putea fi desființat

Ediția tipărită a publicației municipale „Capitala” nu își mai justifică existența, din cauza cheltuielilor ridicate – circa 1,5 milioane de lei anual, afirmă consilierii locali, care au votat o decizie în favoarea renunțării la acest produs media.

Totuşi, va fi păstrată varianta online a publicaţiei. „Să vedem ce putem face ca să păstrăm site-ul. O postare pe reţelele de socializare este mai eficientă decât acest ziar", a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Rubrică realizată de Elena Podoleanu
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *