Actualitate

STOP sezonului de vânătoare a iepurilor, fazanilor și altor specii

Până în aprilie, vor mai putea fi vânate doar vulpile.

Preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor, Oleg Ciocoi, a declarat că numărul de iepuri a scăzut şi a fost greu de vânat din cauza lipsei de zăpadă. În schimb, s-au vânat bine fazanii.

Potrivit datelor preliminare, pe parcursul sezonului au fost întocmite peste 700 de procese-verbale pentru braconaj şi încălcarea regulilor de vânătoare, fiind ridicate peste 60 de arme. Oleg Ciocoi a spus că au fost aplicate şi amenzi doar că, în opinia sa, acestea sunt simbolice. Pentru vânatul de iepuri, în lipsa carnetului de vânător şi a autorizaţiei de vânat, se aplică o amendă de 1000 de lei, indiferent de numărul de animale omorâte.

Referindu-se la vânatul de mistreţi, Oleg Ciocoi a spus că autorizaţia necesară este scumpă, 2500 de lei, plus 500 de lei pentru intrarea în pădure. „Vânătorii achită aceşti bani, dar se poate întâmpla să nu vâneze niciun mistreţ. Agenţia Moldsilva face business pe seama vânătorilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor. Oleg Ciocoi a precizat că peste hotare autorizaţia de vânat mistreţi costă 2-3 euro.

Vânătoarea la vulpi va dura până pe 27 aprilie. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *