Actualitate

Strada „Cosmonauților” a fost redenumită strada „Constantin Tănase”

”Din partea familiei noastre, aduc cele mai sincere mulţumiri primarului Dorin Chirtoacă şi tuturor consilierilor care au sprijinit această decizie”, scrie pe paginasa de Facebook, feciorul Alexandru Tănase.


Consilierii au decis, în cadrul aceleeași ședințe, că strada pietonală din Capitală va purta numele celebrului compozitor Eugen Doga. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat de consilierii municipali ai PL, PPEM, PDM şi PLDM. Socialiştii s-au pronunţat împotriva acestor modificări.

Maestrul Eugen Doga a compus muzică pentru 200 de filme. Remarcabilul vals din pelicula "Dulcea şi tandra mea fiară" a fost recunoscut de UNESCO drept a patra capodoperă muzicală a secolului XX. Eugen Doga s-a născut în data de 1 martie 1937, în raionul Râbniţa.

Consilierii municipali au mai decis ca pe faţada blocului în care a locuit poeta Leonida Lari să fie instalată o placă comemorativă.

Amintim că fondatorul, directorul şi editorialistul ziarului ”Timpul” Constantin Tănase s-a stins din viață în data de 30 octombrie 2014. 

Constantin Tănase s-a născut la 24 iunie 1949, comuna Nemţeni, judeţul Lăpuşna. După absolvirea şcolii medii din satul natal (1966), devine student la Facultatea de Litere a Universităţii ”Ion Creangă” din Chişinău.

În anii 1991-1993 este deputat în primul parlament al Republicii Moldova, iar în perioada 1994-1996, în calitate de director al Centrului Naţional de Terminologie, iniţiază şi realizează un vast program de editare a dicţionarelor de terminologie şi punere în circulaţie a documentaţiei oficiale în limba română.

Constantin Tănase a editat volumele de publicistică ”Ochiul lui Esop” (2000), ”Patria vuindă” (2001), ”Hoţii de mituri” (2004) şi ”Blestemul de a fi” (2009). La 12 iunie curent, Constantin Tănase şi-a lansat la Bucureşti cea mai recentă carte – „Groapa cu lei”.

Anul trecut, Constantin Tănase a fost decorat cu Ordinul Naţional "STEAUA ROMÂNIEI" în gradul de comandor. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *