Actualitate

Sturza despre investigația RISE: „Nu ne simțim confortabil în anumite condiții, dar asta e viața”

„Luând în consideraţie interesul public mare faţă de tema dată, am considerat necesar să fac public răspunsul meu dat portalului RISE.

Stimată doamnă Olga Ceaglei, (n. red. reporterița care a realizat investigația)

În legătură cu publicaţia dumneavoastră din 4 aprilie, după consultarea documentelor şi avocaţilor, vă informez: compania Chandler Grup a fost fondată pe 8.05.2008. Eu am ieşit din acţionariat pe 31.12.2008. În perioada dată nu a activat, nu a obţinut active şi nu a distribuit dividende.
Compania Markside Holdings a fost fondată pe 6.05.2005. La 11.06.2012 la iniţiativa avocaţilor, compania a fost lichidată. În toată această perioadă compania nu a activat, nu a obţinut active şi nu a distribuit dividende.

Activitatea de afaceri, viaţa privată, dar şi datele personale ale partenerilor de atunci, pe care le-aţi publicat, nu consider că sunt relevate şi în responsabilitate mea. Vă atrag atenţia că datele personale ar fi trebuit omise, aşa cum au făcut-o colegii dumneavoastră de investigaţie din alte ţări.

Luând în consideraţie interesul public major al acestor publicaţii, şi sentimentul lăsat că aş fi comis ilegalităţi, vă comunic că fondarea acestor companii a fost legală, nu s-au obţinut beneficii şi nu s-au încălcat obligaţiunile în ţara de reşedinţă fiscală.

Folosirea sintagmei „fost prim-ministru” este măgulitore, dar nu are nimic cu fondarea acestor companii şi poate să inducă idea că în scurta mea carieră politică în anii 1998-1999 am fi obţinut beneficii necuvenite, nedeclarate şi tăinuite.
Sper să vă fie de folos aceste precizări.

P.S. Reiterez, cu această ocazie, respectul meu față de jurnaliștii de investigație. Adevărat, nu ne simțim confortabil în anumite condiții, dar asta e viața. Nu ne place, este dreptul la replică și, în ultima instanță, judecata”, a menționat Sturza pe pagina sa de facebook. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *