Politică

Sturza după discuțiile cu Timofti: ”Mă retrag să văd ce se va întâmpla în Moldova”

”Președintele m-a felicitat. Mă retrag în viața mea privată pentru a urmări cum vor evolua lucrurile în țară. Deocamdată nu am vorbit despre o altă candidatură pe care ar urma să o propună președintele Timofti”, a spus Sturza.

Nici nu a început bine ședința specială, că a și fost declarată închisă. Președintele Parlamentului, Andrian Candu a a menționat că în sală sunt doar 47 de deputați, iar din lipsă de cvorum, Guvernul Sturza nu poate fi votat.

Potrivit lui Candu, președintele țării, Nicolae Timofti urmează să propună un alt candidat pentru funcția de premier.

O hotărâre a Curții Constituționale din 29 decembrie îl obligă pe șeful statului, Nicolae Timofti, să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, înaintat de către o majoritate absolută formalizată. Mai exact, CCM îl obligă pe Timofti să înainteze candidatul propus de Platforma Social-Democrată, formată recent în Parlament de PDM și cei 14 ex-membri ai fracțiunii PCRM.

Chiar dacă nu a obținut votul deputaților din Parlament, candidatul la funcția de premier, Ion Sturza, susține că cei din Partidul Democrat l-au asigurat că la ședință va fi cvorum pentru a vota investirea noului Guvern. ”Voi continua să colabiorez cu societatea civilă și cu mass-media. Am rămas uimit, dearece am primit din partea PD-ului mesaje că va fi cvorum pentru a vota investirea noului Guvern propus. Probabil există o teamă de mesajul meu din Parlament”, a spus Sturza.

Fracțiunea Partidului Liberal nu intenționa să susțină cabinetul de miniștri propus de premierul desemnat Ion Sturza.
Decizia a fost luată cu puțin timp înainte de ședința Parlamentului în interiorul partidului.

Potrivit liberalilor, votul a fost secret, iar majoritatea s-au pronunțat împotriva acordării votului de încredere premierului desemnat.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *