Politică

Sturza laudă relația dintre Ponta și Leancă

”Cel mai bine este să nu te implici într-o campanie electorală în altă țară. Mai ales când o ai pe a ta acasă… Dar cred că domnul Leancă sincer a vrut să-i mulțumească lui Victor Ponta pentru ajutorul acordat Moldovei: construcția gazoductului, 20 milioane de euro pentru școli și grădinițe, asistența SMURD, autobuze pentru școli, reparația Muzeului Național de Artă etc. Noi , „foști”, putem doar să-l „invidiem”. Dar Leancă, desigur, are o problemă (încă una) cu domnul Filat.", a scrie Sturza pe o rețea de socializare.

Realitatea.md amintește că, ieri, premierul Iurie Leancă a fost prezent la evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale din România. Astăzi, președintele României, Traian Băsescu, l-a criticat pe Iurie Leancă, spunând că acesta a fost, până în octombrie 1989, în Ambasada Uniunii Sovietice din Bucureşti, şi a precizat că de aceea este "atât de unit în gânduri şi simţiri cu premierul Victor Ponta".

În ultima perioadă, România a susținut Moldova prim diverse proiecte. Printre acestea se numără gazoductul Iași-Ungheni, care va permite țării noastre să scape de dependența de importare a gazelor naturale din Rusia. De asemenea, Guvernul României a acordat 100 de autobuze școlare pentru instituțiile de învățămând din Moldova. Pe lângă aceasta, Executivul din statul vecin a donat surse financiare pentru reparația grădinițelor de la noi.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *