Politică

Sturza susține că Leancă este o figură de compormis: Candidatura acestuia va fi votată

”Nu este exclus că Plahotniuc se vrea premier. Îl trimite la plimbare pe Iurie Leancă, iar pe 29 unde te vei ascunde. Poate la începutul săptămânii viitoare Republica Moldova va avea un Guvern”, a spus Sturza.

Sturza mai afirmă că Iurie Leancă este o figură de compormis și crede că candidatura acestuia va fi votată. „Cred că va fi votat de PCRM, poate și de o parte a celor din PLDM, care își vor vota fostul coleg și avem șanse mari să avem un guvern marți, nu vineri cum a spus domnul Lupu”.

Acesta a mai menționat că în ultimul an Iurie Leancă a făcut lobby în exteriorul țării pentru a-i lustrui imaginea controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, cu diferiți experți și tehnologi politici din Statele Unite.

Fostul premier a comentat și situația economică din țară, menționând că ”toate crizele economice, demisiile de Guvern au avut un sens, altul decât cel politic”.

Ex-premierul a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, că a avut recent o întrevedere informală cu Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Întîlnirea a avut loc la inițiativa șefului statului. “Mi-am exprimat îngrijorarea vizavi de situația din RM, îndeosebi situația din sistemul bancar. Totodată, domnul Timofti a solicitat opinia mea referitor la învestirea unui Guvern, neafiliat politic și tehnocrat. Eu i-am spus domnului Președinte că, totuși, este mai real scenariul unui guvern stabilit pe criterii politice. În cadrul discuției, domnul Timofti mi-a spus că este supus unor presiuni din mediul politic și nu doar. Am simțit că e o situație extrem de tensionată, care s-a confirmat ulterior, cînd a avut loc întrevederea cu partidele”, a precizat Sturza.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *