Internațional

SUA analizează detaliat dacă stocurile sale de muniții sunt suficiente pentru eventuale conflicte

Armata SUA analizează cantităţile de muniţii folosite în războiul lansat de Rusia contra Ucrainei pentru a se asigura că Pentagonul calculează cu acurateţe de ce arme ar avea nevoie în cazul unor eventuale conflicte sau operaţiuni militare, a declarat marți, 6 decembrie, şeful Statului major interarme, generalul Mark Milley, informează Reuters și Agerpres.

”Vom face un studiu, o analiză chiar acum, pentru a ne asigura că planurile noastre militare, planurile noastre de rezervă, pe care le-am multiplicat în diferite teatre de operaţiuni din lume, conţin calculele şi estimările corecte”, a declarat generalul Milley.

”Vom discuta cu industria pentru a lua toate măsurile corective, pentru a fi siguri că avem nivelurile adecvate ale stocurilor în caz că s-ar putea întâmpla ceva”, a mai adăugat înaltul oficial militar american.

De asemenea, demnitarii occidentali au afirmat că, în timpul invaziei sale în Ucraina, Rusia a înlocuit focoasele rachetelor sale de mare precizie întrucât a epuizat stocul de rachete convenţionale.

Ucraina, care este înarmată de ţări occidentale, foloseşte pe scară largă artilerie şi alte tipuri de muniţii.

Forţele armate ale SUA au planuri de rezervă pentru potenţiale conflicte în lume. Aceste planuri includ câte trupe, piese de echipament şi muniţii ar putea fi necesare, relatează sursa citată.

Statele Unite susţin că Phenianul furnizează în secret Rusiei un număr ”semnificativ” de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în Ucraina. De asemenea, Rusia a achiziţionat drone din Iran care au fost utilizate pentru a ataca oraşele şi infrastructura energetică a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *