Externe

SUA nu sprijină transferul în masă al palestinienilor din Fâșia Gaza – Blinken

Administrația președintelui american Joe Biden nu susține propunerile de relocare în masă a palestinienilor în afara Fâșiei Gaza pentru acțiunea militară israeliană împotriva Hamas.

Răspunzând la o întrebare despre propunerile de relocare a unor locuitori din Fâșia Gaza în Peninsula Sinai din Egipt, el a precizat că Washingtonul consideră că oamenii ar trebui să poată rămâne în casa lor din Gaza.

“Am auzit direct de la șeful Autorității Palestiniene (Mahmoud) Abbas și practic de la toți ceilalți lideri cu care am vorbit în regiune că această idee nu are nicio șansă de succes și, prin urmare, nu o susținem”, a explicat Blinken.

În același timp, a adăugat secretarul de stat, Statele Unite vor să se asigure că locuitorii din Fâșia Gaza sunt în siguranță și primesc asistența necesară.

Reamintim că Israelul a cerut tuturor palestinienilor care locuiesc în nordul Fâșiei Gaza să se mute în sud pentru siguranța lor în ajunul invaziei terestre preconizate. Egiptul nu a deschis niciun punct de trecere la granița sa cu Fâșia.

S-a raportat anterior că Blinken plănuiește o vizită repetată în Israel după un turneu în șase țări arabe.

Înainte de aceasta, Anthony Blinken a vizitat Israelul la 12 octombrie și l-a asigurat pe premierul israelian de sprijinul Washingtonului.

În plus, președintele SUA, Joe Biden, a avut convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu șeful Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, în contextul pregătirilor Israelului pentru o operațiune în Fâșia Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *