CSI / Rusia

SUA vor susține noul președinte al Ucrainei, a declarat secretarul de stat John Kerry

Potrivit declaraţiilor lui Kerry, Washingtonul va susţine eforturile preşedintelui ales şi ale ucrainenilor pentru ”a-şi lua în mâini viitorul într-o Ucraină mai unită, sigură, independentă şi prosperă”.

”Statele Unite condamnă şi resping ocupaţia rusă şi tentativa de anexare a Crimeii şi sunt hotărâţi să lucreze împreună cu Ucraina şi alte ţări pentru a găsi o soluţie paşnică la conflictul” din regiunile de est, controlate de către separatişti proruşi, a afirmat şeful diplomaţiei americane, pentru care scrutinul de duminică reprezintă ”o victorie a democraţiei”.

Duminică, preşedintele american, Barack Obama, a salutat ”curajul” alegătorilor ucraineni care au mers la vot în regiunile din estul Ucrainei, ”în pofida provocărilor şi a violenţei”.

Le Monde titrează că noul președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, ales duminică, 25 mai, în urma alegerilor din țară, este omul speranţei în vreme de haos.

Reamintim că, miliardarul prooccidental Petro Poroşenko a fost ales preşedinte al Ucrainei din primul tur de scrutin, anunţă şeful Comisiei electorale, Mihailo Ohendovski, citat de AFP.

Șeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov a declarat că Rusia este gata să poarte un dialog cu noul preşedinte ucrainean. Lavrov a cerut oprirea ‘operaţiunii antiteroriste’ în estul Ucrainei.

sursa: economica.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *