Culinar.md

Suc-ul de portocale – gustos şi sănătos

 Ingrediente
– 3 portocale
– 150 g zahăr
– 1 l apă plată

Mod de preparare
Se pune apa la fiert împreună cu zahărul până dau trei-patru clocote. Când s-a răcit, se storc cele trei portocale şi se amestecă bine. Se lasă la frigider cel puţin o oră înainte de a se servi. Paharul se ornează cu o felie de portocală şi eventual o umbreluţă… sau după imaginaţia fiecăruia.

Valoarea nutritivă
Portocala este unul dintre cele mai bune cadouri ale naturii. Este cel mai răspândit fruct dintre citrice. Este un fruct hrănitor şi delicios. Există mai multe tipuri de portocale. Ele cresc într-un pom mereu verde, cu frunze de un verde-închis şi flori parfumate. Portocala este o sursă bogată în vitamine cum ar fi vitamina A, B, C, în calciu şi de aceea este un fruct foarte bun pentru sănătate. Faţă de alte fructe, portocala este un fruct superior în ceea ce priveşte cantitatea de calciu. De asemenea aceasta conţine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf şi clor. Portocala este un aliment care se digeră repede la fel ca şi amidonul. Zahărul conţinut de portocale este imediat absorbit în sânge. Produce căldură şi energie în corp imediat după ce a fost mâncată. Utilizarea regulată a portocalelor previne răceala obişnuită şi tendinţele de a sângera. Cel care mănâncă
portocale în mod regulat este sănătos şi puternic. Portocala contribuie la longevitate. Sucul de portocale, faţă de celelalte sucuri, este mult mai potrivit pentru toate vârstele şi există avantajul că poate fi dat în tratarea tuturor bolilor.
www.culinar.md

Sursa: Timpul Suplimentul "Femeia"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *