Sănătate

Sucul de ananas și proprietățile sale benefice împotriva răcelii și gripei

Această combinație de substanțe nutritive ajută în lupta împotriva bolilor și ucide bateriile, inclusiv cele care se găsesc în gât. În realitate, cercetările efectuate au constatat că extractele brute din ananas ar putea diminua cantitatea de mucus de până la cinci ori mai rapid decât orice alt sirop de tuse găsit în farmacii.

Ce tipuri de tuse poate ajuta?

Sucul de ananas poate trata tusea cea mai persistentă, atâta timp cât aceasta nu au cauze mai grave, precum pneumonia. Dacă ai o răceală, poți să sari peste siropul de tuse și să te duci direct la sucul de ananas. Este mai puțin costisitor, mai sănătos și mult mai delicios.

Cum funcționează?

Pe lângă toate substanțele nutritive care se găsesc în ananas, consumul de suc de ananas contribuie la calmarea durerilor în gât prin eliminarea mucusului. Un tip gros de mucus și persistent în plămâni sau în sinusuri poate provoca crize îngrozitoare de tuse, strănut și chiar infecții dureroase.

Într-un studiu publicat în Der Pharma Chemica din 2010, cercetătorii au încercat să găsească tratamente benefice pentru pacienții cu tuberculoză, o boală infecțioasă adesea cauzată de Mycrobaterium Tuberculosis. Ca parte a studiilor lor, au descoperit că un amestec de suc de ananas crud, piper, sare și miere, administrat pacienților în fiecare zi, a contribuit la dizolvarea mucusului din plămâni. Astfel, i-a scăpat de durerile îngrozitoare de gât.

Prepararea propriului tău suc de ananas este mult mai bună decât orice ai putea cumpăra de pe rafturile magazinelor. Magazinele cu sucuri au o serie de tipuri diferite de aditivi, precum sunt zahărul suplimentar sau siropul de porumb bogat în fructoză. Pentru a fi sigur că faci alegerea corectă, orientează-te spre cele fără adaos de zahăr, sau pur și simplu realizează propriul suc cu ajutorul unui ananas proaspăt, pe care să îl storci. Iată o rețetă extrem de benefică pentru a anihila tusea pentru totdeauna:

1 cană de suc de ananas proaspăt;
un sfert de cană de suc proaspăt de lămâie;
1 bucată de ghimbir;
1 lingură de miere;
o jumătate de linguriță de ardei iute.

Pentru a se realiza o pastă relativ lichidă, combină-le și asigură-te că vei consuma un sfert de cană, de 2-3 ori pe zi, timp de câteva zile.

Sursa: bunadimineata.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *