Internațional

Suedia, ”ameninţată mai mult ca niciodată”, avertizează premierul suedez. Nivelul alertei teroriste rămâne neschimbat de la arderea Coranurilor

Suedia este ”ameninţată mai mult ca niciodată”, avertizează premierul suedez Ulf Kristersson marţi, 17 octombrie, la o zi după un atentat la Bruxelles în care un migrant tunisian fără acte a unci doi doi suedezi şi a rănit altul, relatează

”A venit timpul să ne consolidăm securitatea, nu putem fi naivi”, a subliniat şegul Guvernului suedez.

Suedia şi Uniunea Europeană au nevoie de o consolidare a securităţii la frontiere, a subliniat Ulf Kristersson.

Pe de altă parte, parchetul federal belgian a prezentat detalii despre arestarea atacatorului.

Atacatorul de la Bruxelles a fost văzut marţi diminbeaţa de către un martor într-un ”magazin de băuturi la Schaerbeek”, la periferia Bruxellesului, a precizat într-un comunicat parchetul federal belgian.

”Poliţia s-a dus la faţa locului. în timpul intervenţiei, poliţia a tras focuri de armă, iar suspectul a fost împuşcat”, se arată în comunicat.

Salvatori au încercat să-l reanime, după care l-au transportat la un spital, unde ”s-a constatat decesul la ora (locală) 9.38 (10.38, ora României)”.

”O armă de război şi un rucsac cu haine au fost găsite în cafenea”, precizează parchetul belgian.

Ministrul belgian de Interne Annelies Verlinden a declarat că ”nu poate confirma că autorul a acţionat singur”.

”Nu putem confirma că autorul a acţionat singur” în atacul de la Bruxelles, a declarat ea la postul VTM Nieuws.

Ea a subliniat că poliţia continuă să ancheteze ”cu privire la toate scenariile posibile” şi că este posibil ca acesta să fi avut complici.

Serviciul Siguranţei Statului suedez (Säpo) anunţă, la rândul său, într-un comunicat, că urmăreşte ”îndeaproape evoluţia evenimentelor” după atacul care a vizat cetăţeni suedezi la Bruxelles.

Säpo precizează că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul 4 – pe scară de cinci trepte – la 17 august, când Suedia era criticată în lumea musulmană din cauză că a autorizat manifestaţii la care au fost arese exemplare de Coran.

Sursa News.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *