Supă cremă de roşii
1 kg şi 500 de grame de roşii, 2 cepe tocate, 1 morcov tăiat cubuleţe, 3 căţei de usturoi, 2 linguri pastă de tomate, un litru supă de legume, 3 linguri ulei de măsline, sare şi piper, pătrunjel verde, crutoane.
Mod de preparare: Curăţaţi roşiile de coajă, după care tăiaţi fiecare roşie în opt bucăţi. Fiecare ceapă după ce se curăţă se taie în patru bucăţi. Tocaţi 3-4 căţei de usturoi, tăiaţi morcovul cubuleţe. Preparaţi supa de legume. Puneţi o tigaie pe aragaz la foc mediu, adăugaţi uleiul şi apoi puneţi ceapa, usturoiul şi morcovul tocat, până se rumeneşte şi capătă ceapa puţină culoare. Se adaugă pasta de tomate. Adăugaţi şi supa de legume, şi roşiile tocate. Aduceţi la fierbere compoziţia amestecând din când în când pentru a se omogeniza. După ce va începe să fiarbă, puneţi un capac şi lăsaţi-l la foc mediu încă 30 de minute. Lăsaţi 30 de minute pentru a se răcori. Turnaţi apoi compoziţia într-o strecurătoare. Amestecaţi cu o spatulă de lemn pentru a ajuta compoziţia să curgă dacă este prea groasă. Turnaţi supa înapoi în vasul în care aţi preparat-o. Puneţi sare după gust. Dacă doriţi adăugaţi şi piper. Reaprindeţi focul, iar după ce va reîncepe să fiarbă îl stingeţi şi-l lăsaţi să se răcorească. Serviţi supa atât caldă, cât şi rece împreună cu crutoane şi pătrunjel tocat deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!