CSI / Rusia

Super-iahtul în valoare de 200 de milioane de dolari al cumătrului lui Putin, confiscat de Croaţia, va fi vândut la licitaţie în beneficiul Ucrainei

Un super-iaht în valoare de 200 de milioane de dolari deţinut de Viktor Medvedciuk, oligarh şi prieten al lui Putin, care este vizat de sancţiuni, va fi vândut la licitaţie în beneficiul Ucrainei după ce a fost confiscat în Croaţia la începutul acestui an, relatează News.ro.

Guvernul ucrainean susţine că o instanţă croată a decis ca iahtul ”Royal Romance”, care are o lungime de 92,5 metri, să fie transferat către Agenţia ucraineană de Recuperare şi Gestionare a Activelor (ARMA) pentru a fi valorificat. Ulterior, el a anunţat că îl va scoate la licitaţie.

Menționăm că aceasta ar fi prima vânzare de acest tip, când o proprietate pusă sub sechestru în urma sancţiunilor internaţionale este vândută în beneficiul poporului ucrainean, notează sursa citată.

Viktor Medvedciuk, în vârstă de 68 de ani, este un politician pro-Kremlin, a fost arestat în Ucraina în luna aprilie şi predat apoi Rusiei, în luna septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri. Putin este naşul fiicei lui Medvedciuk, Daria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *