Justiție

Tânărul care și-a omorât cu bestialitate profesorul și-a primit sentința

La 13 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Călărași, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Călărași. 

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor cu deosebită cruzime, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 30 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

De asemenea, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții vătămate, a sumei de 500 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

Vă reamintim că, potrivit învinuirii, la 25 octombrie 2022, aproximativ la ora 21:40, învinuitul, fiind în stare de ebrietate alcoolică și aflându-se în domiciliul fostului său profesor, într-un sat din raionul Călărași, în urma unui conflict apărut, și a unor lovituri reciproce, urmărind scopul omorului, a luat un pahar din sticlă, pe care l-a stricat intenționat, apoi cu cioburile ascuțite ale paharului, a început să-l lovească de mai multe ori pe victimă în regiunea capului, în rezultat, aceasta prăbușindu-se la podea.

Pentru a-și realiza intenția, a înjunghiat victima pe diferite părți ale corpului, succesiv, cu două foarfece și cu două cuțite. Conform raportului de expertiză, în total s-au depistat 154 de plăgi.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *