CSI / Rusia

TASS: Vladimir Putin și-a anulat și discursul anual din parlamentul rus

Președintelui Rusiei, Vladimir Putin nu își va ține nici discursul anual din parlamentul rus în 2022, după ce și-a anulat și conferința de presă maraton pe care o susține de regulă în luna decembrie, scrie agenția TASS, citând o sursă parlamentară, scrie Hotnews.

„Mesajul ar trebui să aibă loc o dată pe an, iar numărătoarea inversă începe de la mesajul anterior. Prin urmare, mesajul poate avea loc anul viitor (…) cred că anul acesta nu va avea loc”, afirmă sursele citate.

Interlocutorul celor de la TASS a mai remarcat că este necesar ca Vladimir Putin să „se pregătească serios pentru mesaj și a mai rămas prea puțin timp până la sfârșitul anului”.

Potrivit Constituției Rusiei, președintele „se adresează Adunării Federale (n.r. denumirea oficială a parlamentului rus) cu mesaje anuale despre situația din țară, despre principalele direcții ale politicii interne și externe a statului”.

De asemenea, TASS amintește că în aceste discursuri Putin își expune în mod tradițional evaluarea asupra situației din țară și își conturează obiectivele pentru viitor.

Anterior, fiind întrebat despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a explicat că administrația prezidențială se va adapta la programul lui Putin, despre care a spus că este „foarte dinamic, deoarece situația este dinamică”.

Luna trecută Peskov a afirmat că se lucrează la text de mult timp. În cele mai multe cazuri, mesajele au fost anunțate în fiecare an, dar au existat și excepții. De exemplu, Putin nu s-a adresat parlamentului în 2017 (discursul a fost amânat până în data de 1 martie a anului următor), relatează sursa citată.

Vă amintim că la 12 decembrie, Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală.

„În ceea ce privește marea conferință de presă, da, nu va fi una până în noul an”, a declarat Peskov jurnaliștilor acreditați pe lângă Kremlin, după ce a fost întrebat din nou luni despre acest subiect.

Peskov nu a oferit nicio justificare pentru decizie, rezumându-se la a afirma că „sperăm că preşedintele va găsi în continuare o oportunitate de a discuta cu jurnaliştii. Face acest lucru în mod regulat, inclusiv în timpul călătoriilor în străinătate”.

Anul trecut, la conferinţa de presă anuală, Vladimir Putin a vorbit cu presa mai mult de patru ore, declarând atunci că vrea să evite conflictul cu Ucraina și cu Occidentul, dar cerând garanții pentru securitatea Rusiei.

„Ar trebui să ne oferiți garanții. Voi! Și fără nicio întârziere! Acum!” a spus președintele rus, răspunzând la o întrebare din partea Sky News.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. …pentru că in loc de nimb de victorie căpățina îi va fi incununată cu spini și ùră a unui popor întreg de 45mln de oameni (Ucraina)si nu numai, care, pâna la urmă, o va sfârsi acoperit de faima unui criminal sângeros odios….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *