CSI / Rusia

Putin anulează conferința de presă anuală pentru prima dată în 10 ani

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală. Anunțul a fost făcut astăzi, de purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, transmit agenţiile TASS şi AFP.

”În ce priveşte conferinţa anuală de presă, da, nu va exista una înainte de Anul Nou, dar ne aşteptăm ca preşedintele să găsească totuşi o oportunitate de a vorbi (cu reporterii), aşa cum face cu regularitate, inclusiv în timpul vizitelor externe”, a declarat Peskov.

Datele conferinţei anuale de presă şi ale altor evenimente majore vor fi cunoscute după ce va fi stabilită data la care Putin se va adresa Adunării Federale (camerele reunite ale parlamentului rus), afirmase anterior, în luna noiembrie, Peskov. Totuși, acesta a spus acum că nici această dată nu este încă stabilită.

Reunind sute de jurnalişti ruşi şi străini, conferinţa de presă anuală a preşedintelui rus durează de obicei mai multe ore, iar Putin răspunde în direct la întrebări pe subiecte diverse, de la diplomaţie şi până la problemele cotidiene ale Rusiei. Unele dintre aceste răspunsuri devin chiar dispoziţii date guvernului sau autorităţile regionale, relatează sursele citate.

Vladimir Putin a organizat astfel de conferinţe în fiecare an începând din 2001, cu excepţia perioadei 2008-2012 când a fost premier.

Decizia de a nu organiza conferinţa de presă anul acesta survine în timp ce Rusia continuă campania sa militară contra Ucrainei lansată pe 24 februarie, însă, trupele ruse înregistrând o succesiune de eşecuri pe câmpul de luptă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *