Social

Tinerii sindicaliști, din nou la Vadul lui Vodă

Drepturile și garanțiile salariatului la locul de muncă, soluționarea problemelor legislative, dar și alte informații utile despre sindicate – acestea au fost temele principale discutate de către tinerii sindicaliști în cadrul celui de-al doilea Forum al Consiliului de Tineret din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. 

În cadrul Forumului au fost puse în discuţie problemele cu care se confruntă tinerii din ţară. Un obiectiv aparte al întrunirii a fost consolidarea activității organizaţiilor sindicale de tineret şi colaborarea cu partenerii sociali.

În cele trei zile ale forumului, tinerii au participat la o serie de ateliere de lucru, seminare tematice, precum şi la un şir de activităţi interactive.
„Tinerii constituie 26% din efectivul sindical din ţară. Aceştia sunt o categorie specială de salariaţi, sunt acea forţă motrice pe care se ţine o mişcare sindicală, fiindcă sunt mai energici, au un entuziasm deosebit şi sunt mai activi. În cadrul forumului, aceştia au avut posibilitatea să discute despre problemele de la locurile de muncă şi să vină cu idei de soluţionare a lor, să-şi transmită mesaje, inclusiv sindicaliste”, a declarat Stela Stratila-Sârbu, preşedintele Organizaţiei de Tineret din cadrul CNSM, explicând importanţa desfăşurării forumului.

Oleg Budza, preşedintele CNSM, şi-a exprimat încrederea că dacă tinerii vor fi bine informaţi, consolidaţi şi vor elabora diferite propuneri de îmbunătăţire a nivelului de trai, atunci ţara va avea viitor.

„Noi ne gândim la viitorul tinerilor sindicaliști, care, dacă vor fi instruiți și vor cunoaște bine meseria, dar și problemele juridice, economice și sociale, vor putea apăra interesele membrilor de sindicat. Sindicaliștii trebuie să fie specialiști competitivi care să le poată comunica și explica salariaților drepturile lor”, a spus liderul CNSM.

La eveniment a participat conducerea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, a sindicatelor de ramură, dar și reprezentanți ai Organizațiilor sindicale de tineret din România, Ucraina, Belarus, Kazahstan și Azerbaidjan.

Organizaţia de Tineret din cadrul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova întruneşte organizaţiile de tineret din cadrul centrelor sindicale naţional-ramurale membre ale CNSM şi are drept scop coordonarea acţiunilor în vederea apărării drepturilor şi intereselor profesionale, de muncă, economice şi sociale ale tinerilor membri de sindicat, realizarea politicii sindicatelor în domeniul tineretului şi sporirea participării tinerilor în activitatea sindicală. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *